Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпієць Мар’ян Закальницький готується представити Україну на найвищому рівні

Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Мар’ян Закальницький, який є чемпіоном Європи 2018 року та учасником Олімпійських ігор-2020 у спортивній ходьбі, активно продовжує підготовку до майбутніх іміджевих стартів.

Відзначимо, що атлету Школи вищої спортивної майстерності Донецької області наразі через виключення зі змагальної програми звичної йому дистанції 50 км доводиться перебудовувати свої тренування для гідного виступу на нових дистанціях 35 км і 20 км. Навчально-тренувальні збори він проходить у турецькому місті Анталія завдяки підтримці Міністерства молоді та спорту України, НОК України і ШВСМ Донеччини.

Про актуальну підготовку Мар’яна Закальницького розповідає заслужений тренер України з легкої атлетики Денис Тобіас, який є його наставником з жовтня 2021 року.

«Готуємося цілеспрямовано до чемпіонату Європи, що заплановано провести в Мюнхені (Німеччина) у серпні 2022 року, – зазначає тренер. – Мар’ян, як переможець попередніх змагань 2018 року, має «wild card» – гарантоване від організаторів запрошення на участь. На майбутніх стартах відбудеться його дебют у новій для європейських чемпіонатів дистанції в спортивній ходьбі – 35 км. При цьому на майбутніх Олімпійських іграх, що мають пройти влітку 2024 року в Парижі, для чоловіків і жінок буде тільки дистанція 20 км. Відповідно до цього сьогодні перебудовуємо роботу. Змінюємо структуру тренувань, відпрацьовуємо технічні моменти, зміцнюємося фізично. Маємо вийти на збільшення інтенсивності, щоб швидше проходити кожен кілометр. З кінця квітня плануємо бути в турецьких горах, щоб провести чотиритижневу підготовку на певних висотах. Поміркуємо – можливо, наприкінці травня зробимо якийсь контрольний старт. Головне – щоб на нашій рідній землі запанував мир, а ми зі свого боку прославлятимемо Донецьку область та Україну на спортивних аренах!».

Бажаємо Мар’яну та його наставнику наснаги й невичерпної жаги до самовдосконалення, покращення результатів і нових перемог!

15.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах