Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшли відразу два міських турніри з важкої атлетики

З 27 по 28 лютого в Донецьку на базі палацу спорту «Шахтар» пройшов чемпіонат міста серед кадетів до 17 років і кубок Донецька з важкої атлетики.

У змаганнях взяло участь п’ять команд – УОР ОСДЮСШОР, ОСДЮСШОР, УОР ОКДЮСШ-2, КДЮСШ-Д, ОКДЮСШ-2. Усього їх учасниками стали 48 спортсменів.

Найбільшого успіху на змаганнях досягли спортсмени УОР ОСДЮСШОР, які спільними зусиллями завоювали 11 золотих медалей. Для порівняння, у найближчого конкурента – ОКДЮСШ-2 – усього 3 «золота».

Перемагати спортсмени УОР ОСДЮШОР почали з першого дня змагань. Так, чемпіонками міста серед кадетів у змаганнях дівчат стали виключно спортсменки цієї школи. У ваговій категорії до 53 кг перемогла Анастасія Зініна, а Альона Шевкопляс святкувала перемогу в категорії до 63 кг. У кубку Донецька серед дівчат є перемога на рахунку УОР ОКДЮСШ-2. У ваговій категорії до 53 кг її здобула Тетяна Юркевич. Дві інші перемоги на рахунку спортсменок УОР ОСДЮСШОР. У категорії до 63 кг знову перемогла Олена Шевкопляс, а у вазі до 69 кг переможцем кубка стала Олена Коханенко.

Найбільш масштабними, зважаючи на більшу кількість учасників, вийшли змагання серед юнаків. Важкоатлети УОР ОСДЮСШОР стали чемпіонами міста серед кадетів в трьох вагових категоріях. У категорії до 56 кг переміг Арсен Погосов, Олександр Верешко став чемпіоном у вазі до 69 кг, а Влас Дудін не залишив шансів суперникам у ваговій категорії до 77 кг. Не спочивали на лаврах і суперники. Вардан Мурадян з ОСДЮСШОР став переможцем у ваговій категорії до 50 кг. У категорії до 62 кг першим став Віталій Ющенко з УОР ОКДЮСШ-2. Ігор Обухов з КДЮСШ-Д переміг у ваговій категорії до 85 кг.

УОР ОСДЮСШОР продовжив домінувати і в кубку Донецька. Чергову золоту медаль завоював Арсен Погосов у категорії до 56 кг. Не відстали від партнера Олександр Верешко і Влас Дудін, які після перемог у чемпіонаті повторили успіх на кубку міста в категоріях 69 і 77 кг відповідно. Олег Закритий підтримав партнерів по команді перемогою у ваговій категорії до 85 кг. Дві перемоги в кубку міста на рахунку важкоатлетів УОР ОКДЮСШ-2. Віталій Ющенко переміг у категорії до 62 кг, а Володимир Батрак – у вазі до 94 кг. У найбільш видовищних категоріях 105 кг і +105 кг кубка Донецька перемоги на рахунку Євгена Валуєва з КДЮСШ-Д і Максима Кобця з ОКДЮСШ-2.

Також були визначені переможці командних змагань серед студентів вищих навчальних закладів. За підсумками змагань по 224 очка набрали представники ДонНМУ і ДонНТУ. За рахунок більшої кількості зайнятих перших місць переможцем змагань стала команда ДонНМУ. ДонНТУ залишився на другому місці, а на третьому з результатом 156 очок розташувалася команда ДДІЗФВіС.

Після закінчення змагань усі переможці та призери нагороджені грамотами та медалями комітету з фізичної культури і спорту міської ради.

 
05.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах