Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вадим Гутцайт – про спортсменів на фронті та спорт під час війни

«У нас зараз спортивний фронт. Ми робимо все, щоб спортсмени продовжували тренування, щоб у майбутньому ми могли брати участь у чемпіонах світу та Європи і щоб наші спортсмени там перемагали», - таким був головний меседж від Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта в інтерв’ю програмі «Гроші».

Говорили також про перемоги наших атлетів на міжнародних змаганнях у нелегкий для України час війни, про спортсменів, які боронять Україну зі зброєю в руках і яких ми, на жаль, щодня втрачаємо, про руйнування спортивної і молодіжної інфраструктури і перспективи її відновлення. Особливу уваги Міністр приділив важливості спортивних санкцій проти країн-агресорів - росію та білорусь відсторонили від 90-95% світових змагань.

«Якщо вбивають наших мирних громадян, жінок, дітей, наших воїнів, - то спорт вже не поза політикою. Якщо вони не розуміють цього і не говорять «стоп війні», то компромісів не може бути. В Олімпійській хартії написано, що спорт поза політикою. Ми завжди так жили і працювали, але не в сьогоднішніх реаліях. Вже немає спорту поза політикою. Спорт в політиці!» - наголосив Вадим Гутцайт.

Міністр також подякував світовій спільноті, яка приймає у себе нашу молодь і створює умови для повноцінного тренування національних збірних.

Повна версія інтерв'ю:

 
04.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах