Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Учні Донеччини долучилися до проекту «DO like OLYMPIANS»

Україною впевнено крокує проект «DO like OLYMPIANS», заснований Національним олімпійським комітетом України.

4 березня Донецьк активно долучився до акції.  Поспілкуватися з учнями 7-А класу гімназії № 92 та познайомити їх з видами спорту прийшли відомі донецькі спортсмени: майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (спеціалізується на бігу на 800 м), учасниця Олімпійських ігор в Пекіні та Лондоні, стипендіат Донецького обласного відділення НОК України Юлія Кревсун та майстер спорту України міжнародного класу в стрибках із жердиною, чемпіон Європи 2010 року Максим Мазурик.

Спортсмени привітали дітлахів та розповіли про свої спортивні досягнення. Учні також похизувалися своїми здобутками. Так, спортивною гордістю 7-А класу є Ілля Агафонов, який вже багато років займається баскетболом; Катерина Пономарьова – дівчина з 4 років займається художньою гімнастикою, має звання кандидата у майстри спорту, є членом збірної команди Донецької області, у складі якої ставала срібною та бронзовою призеркою України; Анастасія Медуніца займається фігурним катанням у льодовому палаці «Лідер». Марія Антіпіна та Любов Дворянінова – учениці 9-х класів, які мають звання кандидатів у майстри спорту з художньої гімнастики. Також багато учнів цього навчального заходу відвідують секції з хокею, футболу, плавання, легкої атлетики та тріатлону.

«Займатися спортом треба завжди. І починати не соромно в будь-якому віці. Є багато прикладів, коли людина у 60 років ставала чемпіоном у такому важкому виді спорту, як марафон. А є види спорту, де зовсім юні спортсмени досягають дуже високих результатів, наприклад гімнастика. Але не обов’язково всім займатися спортом професійно, це необхідно для підтримки здорового тіла та духу. Адже дуже приємно, коли вся родина збирається у вихідні та їде на велосипедах за місто. Спорт – об’єднує», - підкреслив Максим Мазурик.

Після зарядки з олімпійцями діти пообіцяли гостям, що відтепер виконуватимуть ранкову гімнастику щодня, та відзначили, що будуть чекати наступної зустрічі з нетерпінням.

Усі учасники та організатори заходу були нагороджені футболками з логотипом проекту, а також грамотами та призами від Національного олімпійського комітету України.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
04.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах