Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Свято Олімпійського прапора на льодовій арені Краматорська

3 лютого місто Краматорськ долучилося до Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора», що присвячена відкриттю XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року – змагання в столиці Китаю Пекіні стартують завтра й триватимуть до 20 лютого.

Участь в урочистому заході на підтримку української збірної взяли хокеїсти і фігуристи, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області та Краматорська.

Почесними гостями церемонії стали: заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, заступник Краматорського міського голови Андрій Безсонний, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення НОК України в Донецькій області Володимир Мицик, заступник голови регіонального осередку НОК Дмитро Подопригора, генеральний директор ТОВ «Хокейний клуб «Донбас» Федір Ільєнко, директор комунального закладу «Спортивний клуб «Краматорськ» Карен Заргарян, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця XXXII літніх Олімпійських ігор-2020 у Токіо Вікторія Калюжна, майстер спорту України з легкої атлетики, бронзовий призер Кубку Європи Єгор Жуков.

Присутнім зачитали текст вітального звернення від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, один із головних меседжів якого такий: «Олімпійські ігри об’єднують найкращих представників світового спорту, і нині найпрестижніший спортивний форум набув додаткового значення, ставши подією, яка дарує надію на світле майбутнє та надихає на позитивні зміни».

«День відкриття Олімпійських ігор – це особливе свято, яке змушує всіх нас замислитися над важливістю спорту в сучасному світі як символу єдності, згуртовує навколо олімпійських цінностей. Донецька облдержадміністрація зі свого боку докладає вагомі зусилля задля виховання сильного і здорового майбутнього покоління. Сподіваємось, приклад українців-чемпіонів надихне вас, юних спортсменів, на постійне самовдосконалення, наполегливі тренування, що стануть запорукою нових досягнень. Тож сердечно бажаю яскравих перемог вам і всім нашим олімпійцям у Пекіні», - сказав Вадим Філашкін.

З напутніми словами звернувся і тренер-викладач відділення фігурного катання на ковзанах дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Краматорської міської ради, учасник зимових Олімпійських ігор 1994 року в парному катанні Ігор Маляр: «Отримати право захищати честь своєї країни на Олімпіаді – мрія багатьох спортсменів, і мені свого часу вдалося її здійснити. Звичайно, до здійснення цієї мети лежить непростий шлях, але все залежить від працьовитості спортсмена ще з дитинства. Якщо ви зможете перейнятися любов’ю до свого виду спорту, то у вас обов’язково буде шанс поїхати на свої Олімпійські ігри та відчути такі самі емоції, як пощастило мені! А нашим сьогоднішнім олімпійцям я від щирого серця бажаю віри у свої власні сили та удачі!».

Окрасою свята стали яскраві сольні номери на льоду, що виконали вихованці відділення фігурного катання на ковзанах Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Відзначимо, що українська олімпійська збірна в Пекіні нараховує 45 спортсменів, які виступлять у 12 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. До складу нашої команди увійшли 4 олімпійських чемпіони: біатлоністки Юлія Джима, Валентина Семеренко, Олена Білосюк (Підгрушна) та фристайліст Олександр Абраменко. Загалом близько 3000 атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

 
 
 
 
 
03.02.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах