Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбувся чемпіонат області з гирьового спорту серед юнаків та дівчат

У перший день весни, 1 березня стіни Донецького юридичного інституту МВС України гостинно відчинилися для юнаків та дівчат Донецької області, які займаються гирьовим спортом.

Змагатися за звання найкращих зібралося більше 50 спортсменів з багатьох міст та районів Донеччини.

Обласний чемпіонат проходив у сучасному спортивному залі, а для суддівства було запрошено досвідчену суддівську бригаду, яка має великий досвід проведення змагань різного рівня на чолі із заступником головного судді – суддею 1-ї категорії В’ячеславом Смоляченком, головним секретарем суддею 1-ї категорії Леонідом Гаражею.

Підчас урочистого відкриття змагань вступне слово сказав головний суддя змагань, заслужений тренер України, суддя 1-ї категорії Артур Сасік, який наголосив на тому, що в інституті діють добрі «гирьові» традиції, активно працюють секції гирьового спорту, проводяться спортивно-масові заходи, і ціла плеяда майстрів спорту – випускників Донецького юридичного інституту – є тому підтвердженням.

Для підняття Державного прапору України було запрошено чемпіона та призера чемпіонатів світу, члена національної збірної команди України, майстра спорту Станіслава Клименка, який працює в інституті на посаді викладача-методиста.

З промовою та привітанням до учасників змагань виступив начальник кафедри спеціальних дисциплін полковник міліції Ігор Горелов. «Гирьовий спорт – спорт сильних і здорових людей, - наголосив він, - тому сьогодні є добра нагода кожному з вас перевірити себе, проявити характер, волю до перемоги та бійцівські якості майбутніх захисників Вітчизни».

Змагання розпочалися з виступів юних спортсменок. Дівчата змагалися в ривку гирі вагою 8 кг – вправі гирьового спорту, під час якої спортсмен повинен за 10 хвилин відведеного часу виконати якомога більше підйомів гирі вгору. Рахується сума підйомів лівою та правою рукою, при цьому руки змінювати можна лише один раз. У найлегшій ваговій категорії Олена Варакіна, курсант 1-го курсу інституту, при власній вазі 47 кг спромоглася виконати 86 підйомів та посіла перше місце. У інших вагових категоріях першими стали: Вікторія Баранюк (231 підйом), Наталія Суконько (162 підйоми, на фото справа), Юлія Гусєва (209 підйомів) та Аліна Білицька (207 підйомів гирі вагою 12 кг).

Серед хлопців першими вийшли змагатися наймолодші гості – спортсмени з міста Курахово Давід Рубець (8 років, на фото зліва), Олександр Волканов (9 років) та Дмитро Клепіков (10 років), тренує яких Сергій Рубець. Чудовими виступами, волею до перемоги та гідною технічною та фізичною підготовленістю хлопці заробили справжні овації глядачів.

Після завершення виступів юних гирьовиків відбулися змагання серед старших юнаків. Хлопці змагалися за програмою двоборства: кожен повинен був виконати спочатку поштовх двох гир від грудей, а потім ривок однієї гирі по черзі кожною рукою. На виконання кожної вправи спортсменам надавалося по 10 хвилин. За результатами цих двох вправ і були визначені переможці змагань: Михайло Корнєєв (вагова категорія до 58 кг), Антон Мєдовкін (в/к до 63 кг), Руслан Калєник (в/к до 68 кг), Михайло Павелко (в/к до 73 кг), Юрій Гузь (в/к до 78 кг), Дмитро Шевчук (в/к до 85 кг), Назарій Гурленов (в/к понад 85 кг).

Після виступу останньої зміни відбулася церемонія нагородження переможців та призерів змагань, під час якої всі отримали почесні грамоти та медалі. Почесне право опустити Державний прапор України отримав переможець надважкої вагової категорії та володар абсолютного результату змагань Назарій Гурленов.

 
04.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах