Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Підсумки 2021 року для ДО ДЮСШОІ

Для спортсменів і співробітників Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю 2021 рік був насиченим перемогами в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
 
Згідно з календарним планом спортивно-масових заходів на 2021 рік Школа організувала і провела Спартакіаду Донецької області «Повір у себе» з 5 видів спорту за участю 110 спортсменів. 
 
У фінальних змаганнях ХХVІIІ Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю, присвяченої 30-й річниці Незалежності України, взяли участь 36 спортсменів від Донецької області (баскетбол, легка атлетика, плавання, голбол). На цих змаганнях нашими спортсменами здобуто 56 медалей (29 золотих, 16 срібних, 11 бронзових).
 
З метою якісної підготовки до чемпіонатів та Кубків України в 2021 році було проведено 22 обласні навчально-тренувальні збори з легкої атлетики, пауерліфтингу та плавання. Спортсмени Школи взяли участь у 11 чемпіонатах та Кубках України, з яких привезли 166 медалей (92 золоті, 52 срібні, 22 бронзові). 
 
 
У складі збірної команди України спортсмени школи взяли участь у 62 навчально-тренувальних зборах, які організував Український центр «Інваспорт». 
 
Семеро спортсменів Школи взяли участь у двох чемпіонатах Європи з плавання та легкої атлетики, де вибороли 7 золотих, 6 срібних та 5 бронзових медалей. Ці змагання були заключним етапом відбору для участі у XVI літніх Паралімпійських іграх.
 
 
У серпні Наталія Урсуленко та Владислав Сучак взяли участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями слуху. Наталія виборола 1 срібну та 1 бронзову нагороду. Ці змагання були одним з етапів відбору до XXIV літніх Дефлімпійськіх ігор 2022 у місті Кашіас-де-Сул (Бразилія). За підсумками змагань тренеру-викладачу з легкої атлетики Юрію Ревенку присвоєно звання «Заслужений тренер України».
 
На XVI літніх Паралімпійських іграх спортсмени Донеччини здобули 15 медалей, а вихованці Школи – 10 медалей (2 золоті, 5 срібних, 3 бронзові): 
- Андрій Трусов здобув 2 золоті медалі, 3 срібні, 1 бронзову, встановив рекорд Європи та рекорд світу; 
- Віктор Смирнов - 1 срібна медаль;
- Ярина Матло - 1 бронзова медаль;
- Микола Жабняк - 1 срібна медаль;
- Юлія Павленко - 1 бронзова медаль.
 
 
У жовтні у місті Бакуріані (Грузія) відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. На цих змаганнях спортсмени Школи вибороли 10 золотих медалей у різних вагових категоріях.
 
Тож паралімпійський рік склався успішно для спортсменів і працівників Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, яку з 2013 року очолює Юрій Оніщенко.
 
 
29.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах