Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з волейболу та скелелазіння на 2022 рік

15 грудня в режимі онлайн відбулося заключне в 2021 році засідання комісії з розгляду і затвердження старших тренерів регіону на рік наступний – спілкування присвятили обговоренню волейболу та скелелазіння.

Звіти про роботу й пропозиції щодо подальшого розвитку зазначених олімпійських видів спорту надали діючі старші тренери, після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Чоловічий волейбол Донеччини в чемпіонатах України сезону 2021/2022 представлений 6 командами: у Вищій лізі грає ВК «Бахмут-ШВСМ» (Бахмут), у Першій лізі – СК «Краматорськ» (Краматорськ), «Донбас-ДЮСШ» (Покровськ), ВК «Поліція Донеччини» (Маріуполь), у Другій лізі – КЗ «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки»-КДЮСШ №1 (Бахмут) і ВК «Колос-ДЮСШ» (Лиманська громада). Шлях у жіночому волейболі торує дівоча команда Бахмута – вихованки ДОСФКСП ім. С.Бубки та КДЮСШ №1, які виступають у Першій лізі чемпіонату України. Мають перспективи також хлопці та дівчата, які гідно проявляють себе в чемпіонатах України у Дитячій лізі. Чемпіонатами Донецької області з волейболу охоплено спортсменів різних вікових категорій та низки громад.

Скелелазіння в Донецькій області розвивається в містах Добропілля, Краматорськ, Курахове, Слов’янськ, Маріуполь, смт Новоселівка Лиманської громади. Найтитулованішим скелелазом Донеччини є уродженець Донецька та представник Маріуполя Даниїл Болдирев, який у 2021 році вдруге в кар’єрі здобув звання чемпіона світу в «швидкості» та має ліцензію на участь у Всесвітніх іграх 2022 року. Окрім Даниїла, до складу збірної України за підсумками успішних цьогорічних виступів включено 15-річних майстрів спорту з Краматорська Анастасію Кобець та Аліну Безсонову. Серед проблемних питань – відсутність в регіоні сертифікованого скеледрому: єдина еталонна стінка для дисципліни «швидкість» є тільки в Маріуполі, а вона є відкритою, через що можливість проведення тренувань і змагань напряму залежить від погодних умов.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів:

- з волейболу – Олександр Мирний  (дорослі чоловіки), Наталя Лавриненко (дорослі жінки), Микола Ляшенко (юнаки), Олена Дробітько (дівчата);

- зі скелелазіння – Ірина Зубко (дорослі, юніори, юніорки), Сергій Фомін (юнаки та дівчата 12-13 років, молодь, «трудність» та «болдеринг»), Андрій Геревенко (юнаки та дівчата 8-11 років).

 
 
 
 
16.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах