Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з бадмінтону, велоспорту BMX і футболу на 2022 рік

6 грудня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося чергове засідання комісії з розгляду і затвердження старших тренерів регіону.

Спілкування присвятили обговоренню трьох олімпійських видів спорту – бадмінтону, велоспорту BMX і футболу. Звіти про роботу в 2021 році й пропозиції щодо подальшого розвитку надали діючі старші тренери, після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Важливим кроком у розвитку бадмінтону в регіоні стала реєстрація в 2021 році громадської організації «Федерація бадмінтону Донецької області». Проводяться регіональні турніри на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Енергетик» у Миколаївці, і вперше за останні роки представники Донеччини здобули нагороди чемпіонату України (їх авторками стали дівчата Єлизавета Добрянська та Ганна Шубіна). На майбутнє також є амбітні плани щодо участі в міжнародних турнірах.

Олімпійська дисципліна велоспорту «BMX Racing» – нова для Донецької області, це молодий вид спорту для України. Потужною базою для виховання спортсменів регіону в цій дисципліні наразі є сучасний спорткомплекс з трасою BMX, який протягом серпня 2020-го – вересня 2021 року споруджено в місті Лиман у рамках президентської програми «Велике будівництво». У 2022 році тут планується проведення щонайменше трьох іміджевих змагань – двох чемпіонатів України та міжнародного турніру. На сьогоднішній день у Обласній СДЮСШОР з велосипедного спорту працює відділення BMX, де займається 80 дітей різних вікових категорій. І одним із найактуальніших завдань є підготовка спортсменів Донеччини, які зможуть бути конкурентними на найвищому рівні.

У найбільш масовому виді спорту на Донеччині – футболі – постійно ведеться перегляд кандидатів до збірної області. Активно проходить покращення спортивної інфраструктури, облаштування нових футбольних полів, як стандартного розміру, так і для гри в міні-футбол. Розпочато проведення уроків футболу для школярів 1-4 класів у містах Краматорськ, Дружківка, Слов’янськ. Новий імпульс сьогодні має розвиток жіночого футболу – збірні Донецької області серед дівчат цьогоріч взяли участь у чемпіонатах Україні U10 та U11, а також змаганнях «Золотий колос України» (серед спортсменок 2006-2007 роки народження), на клубному рівні виступають ЖФК «Маріуполь» (Вища ліга) та донецький «Шахтар» (Перша ліга). На 2022 рік планується участь дівочої збірної регіону в чемпіонаті України U13.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів:

- з бадмінтону – Дмитро Симоненко (усі вікові категорії);

- з велоспорту BMX – Кирило Красов (юнаки, дівчата);

- з футболу – Яков Кріпак (дорослі чоловіки), Олександр Резніков (жінки – усі вікові категорії).

 
 
 
07.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах