Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Під головуванням Сергія Бубки розпочав роботу чотириденний cемінар-нарада з регіональними відділеннями НОК України

6 грудня під головуванням президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки та за участю Міністра молоді та спорту України, Олімпійського чемпіона Вадима Гутцайта, голови Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександра Корінного й понад 150 керівників і представників регіональних олімпійських відділень та управлінь фізичної культури та спорту обласних державних адміністрацій розпочав роботу чотириденний Всеукраїнський семінар-нарада.

Традиційне зібрання представників олімпійських осередків з усіх куточків країни, що проводиться наприкінці кожного року з метою покращення взаємодії центрального офісу з відділеннями НОК, підвищення ефективності їх діяльності, розвитку та популяризації олімпійського руху в регіонах, зважаючи на карантинні заходи, триває у форматі відео-конференції.

Звертаючись до присутніх, Міністр молоді та спорту наголосив на важливості проведення таких заходів, що вкотре показує об’єднання зусиль між державою та спортивною спільнотою.

«Міністерство та Олімпійський комітет – це одна команда, яка працює над розбудовою сильної України, починаючи від залучення дітей та молоді до занять фізичною культурою і до підготовки, участі й перемог українських атлетів на Олімпійських іграх», - наголосив Вадим Гутцайт.

Натомість Сергій Бубка відзначив підтримку спорту, яка сьогодні присутня на всіх державних рівнях. Це демонструють ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», «Україна – чемпіон» та програми «Здорова Україна», підтримка Уряду та Парламенту, а також ефективна співпраця з профільним Міністерством й управліннями сфери на місцях.

«Сьогодні ми живемо у непростих умовах, і впродовж цих двох років ми змогли адаптуватися та зробити важливі висновки. І один з важливих уроків полягає в тому, що ми можемо йти швидше, прагнути вище і бути сильнішими, тільки якщо працюватимемо разом. Слово «разом», що було додане до оновленого олімпійського девізу, говорить про солідарність всередині суспільства і солідарність між суспільствами, адже без неї не може бути миру», - наголосив Сергій Бубка.

Президент НОК нагадав присутнім, що на початку грудня прийнято резолюцію Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй про побудову мирного й кращого світу за допомогою спорту та олімпійських ідеалів – і вона була підтримана 173 державами-членами. Очільник олімпійського руху України підкреслив важливість співпраці для колективної реалізації цінностей Олімпійського перемир’я та наголосив на результативній співпраці задля ефективної підготовки як до зимових Олімпійських ігор, що незабаром стартують в Пекіні-2022, так і мультиспортивного форуму в Парижі-2024.

Аналізуючи проведену роботу щодо розвитку олімпійського руху в регіонах, Сергій Бубка відзначив активну роботу відділень, про що свідчить понад 1000 успішно проведених заходів.

На завершення свого виступу президент НОК зосередив увагу присутніх на принципах доброго управління, що є одним з ключових складових розвитку міжнародного олімпійського руху:

«Ми повинні розвиватись, рухатись вперед, удосконалюватись і змінюватись лише на краще, відповідаючи вимогам часу. Як зазначив президент МОК Томас Бах: «Якщо ти не зміниш себе, то час змінить тебе», - відзначив Сергій Бубка та закликав усіх забезпечувати поширення культури етики, належного управління та чесності у відповідних сферах своєї компетенції.

У межах першого дня форуму відбувся круглий стіл щодо питань співпраці олімпійських відділень із органами місцевого самоврядування, за підсумками якого була ухвалена резолюція, покликана сприяти ще більш тісній та ефективній взаємодії задля розвитку спорту та олімпійського руху на місцях.

Впродовж кількох днів семінару-наради будуть обговорені підсумки роботи кожного олімпійського осередку, а також розглянуті актуальні питання впровадження і реалізації популярних проєктів та подальшого розвитку олімпійського руху.

Учасники обмінюватимуться досвідом і думками щодо спільної діяльності, а також окреслять плани роботи на наступний рік.

 
 

За інформацією Національного олімпійського комітету України

 
06.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах