Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інваспорт. Злата Дячук – чемпіонка світу з пауерліфтингу серед юніорок

З 24 листопада по 5 грудня у місті Тбілісі (Грузія) відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.
 
У складі збірної команди України вдало виступила майстер спорту України Злата Дячук, спортсменка комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю».
 
Злата Дячук вперше взяла участь у змаганнях міжнародного рівня і у ваговій категорії до 67 кг виборола перше місце серед юніорок з результатом 73 кг. 
 
Спортсменка зі Слов’янська тренується під орудою заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Ігора Котлярова та заслуженого тренера України Олексія Позднухова.
 
Збірна України з двома золотими медалями стала третьою на юніорському чемпіонаті, в якому змагались 52 спортсмени з 19 країн світу.
 
У чемпіонаті світу серед дорослих взяли участь 438 спортсменів з 59 країн. Україна була представлена 13 учасниками, двоє з яких – від Донецької області.
 
Серед жінок у категорії до 55 кг змагалася Тетяна Бобровська з Краматорська (тренер Іван Головенко). У другій спробі вона вижала 88 кг та посіла 7 місце серед 18 учасниць, виконавши норматив «Майстер спорту України міжнародного класу».
 
У категорії до 107 кг серед чоловіків виступив майстер спорту України міжнародного класу Антон Крюков з Маріуполя. Між Антоном та іранцем Саманом Разі точилася запекла боротьба за третє місце. Обидва атлети у першій спробі подолали вагу 228 кг, у другій – 235 кг, а ось 240 кг не підкорилися жодному з них. Тож судді зафіксували абсолютно однакові результати, а власна вага спортсмена виявилась меншою у суперника, тому Антон Крюков завершив змагання на четвертій сходинці.
 
05.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах