Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські перспективи вітрильного спорту, кінного спорту та сучасного п’ятиборства Донеччини на Париж-2024

Чергове онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області, що відбулося 26 листопада, присвятили розгляду трьох видів спорту: вітрильного спорту, кінного спорту і сучасного п’ятиборства.

«Наша спільна мета – якісна та ефективна підготовка до Ігор ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в Парижі (Франція). А для цього необхідно визначитися з планами роботи, враховуючи ті напрямки, на які варто спрямувати додаткові зусилля. Усі наші тренери, які опікуються підготовкою олімпійців – це фахівці високого рівня, і хотілося, щоб цей досвід працював на результат», - відзначив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, голова Координаційної ради Володимир Мицик.

До актуального списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у Паризькій Олімпіаді, який було схвалено на регіональному рівні 27 жовтня, включено 3 представників вітрильного спорту (провідна група – Валерій Кудряшов, Іван Жукалін, перспективна група – Станіслав Мулько), 1 представницю кінного спорту (елітна група – Інна Логутенкова) і 3 представників сучасного п’ятиборства (елітна група – Ірина Хохлова, провідна група – Кирим Шехмаметьєв, Дмитро Кірпулянський).

Про олімпійські перспективи атлетів Донеччини з зазначених видів спорту на майбутні Ігри доповіли: Іван Жукалін – тренер-викладач відділення вітрильного спорту Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, Світлана Тверскова – директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону, тренери-викладачі відділення сучасного п’ятиборства Школи вищої спортивної майстерності Донецької області Дмитро Сидоров та Павло Кірпулянський.

 

Щодо вітрильного спорту, найближчим часом спортсмени вирушать на навчально-тренувальний збір у Спліт (Хорватія), де готуватимуться до завершального етапу Кубку Європи 2021 року, що пройде на хорватському острові Хвар. Там же планується проведення зборів у лютому-квітні 2022-го. Наступного року найголовнішими змаганнями мають стати чемпіонат Європи (в квітні у Франції) та чемпіонат світу (у травні або червні в Мексиці). А перші 16 олімпійських ліцензій на Париж-2024 розігруватимуться наприкінці 2022 року в Австралії.

 

Єдиною олімпійською надією Донеччини в кінному спорті є Інна Логутенкова, учасниця Ігор 2016 та 2020 років. Після змагань у Токіо вона розпочинає підготовку з новим конем, 9-річним Гарвардом. Спортсменка на даний момент мешкає й тренується в Бельгії, планує взяти участь у змаганнях Гран-Прі та потрапити у фінал Кубку світу. Рейтингові бали накопичуватимуться з квітня 2022 року по березень наступного. І саме протягом 2023 року необхідно буде заробити олімпійську ліцензію.

Щодо сучасного п’ятиборства, з 2022 року дещо змінюються правила, система виступів у цьому виді спорту, тому дуже цінною буде участь у якомога більшій кількості міжнародних стартів. За календарний рік до Олімпійських ігор пройдуть відбіркові турніри. Так, у 2023-му заплановано змагання з сучасного п’ятиборства в рамках Європейських ігор, що допоможе оцінити актуальну форму спортсменів. Наразі, восени 2021 року, п’ятиборці Донеччини пройшли базовий період підготовки, яка має дозволити їм добре виступити на чемпіонаті України 19 грудня – за його підсумками буде сформовано новий національний рейтинг. Тренери Дмитро Сидоров та Павло Кірпулянський окремо подякували управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Школі вищої спортивної майстерності за придбання нового обладнання – двох лазерних пістолетів та трьох мішеней.

Директор КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» Антон Діденко відзначив, що на базі центру в місті Бахмут є всі можливості для проведення поглибленого медичного обстеження спортсменів, а також навчально-тренувальних зборів з реабілітації. Завдяки цьому тренери, із залученням сучасного обладнання та за допомоги кваліфікованих спеціалістів, можуть перевірити реакцію організму спортсмена на навантаження, а також зробити якісне відновлення.

 
 
29.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах