Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині набирає обертів облаштування спортмайданчиків за програмою «Здорова Україна»

У контексті нового проєкту з будівництва мультифункціональних спортивних майданчиків, що реалізується в 2021 році за президентською програмою «Здорова Україна», на території Донецької області має з’явитися 150 таких локацій. Актуальний стан робіт обговорили на засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації 18 листопада.

«Повинні докласти максимум спільних зусиль для реалізації цього важливого проєкту в контексті розвитку масового спорту. Тільки злагоджена координація за участю керівництва громад, обласного й місцевих центрів «Спорт для всіх» та представників підрядної організації дозволить встановити спортивне обладнання у визначені терміни», - зауважив начальник управління Володимир Мицик.

Директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко доповів, що наразі готовими є 16 майданчиків: 3 – у Селидівській громаді, 6 – у Краматорській, 5 – у Покровській, 2 – у Лиманській. Ще в низці громад ведуться роботи щодо облаштування 113 локацій, на 17 з яких вже встановлюється тренажерне обладнання.

Кожен мультифункціональний спортивний майданчик буде зроблено за єдиною моделлю – з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивний комплекс з підвісною системою рукоятей, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина, інформаційний стенд з QR-кодами.

Фінансування проєкту на 80% відбувається за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.

 
 
 
19.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах