Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Команда Донеччини стала першою на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування (рогейн)

Спортсмени Донецької області здобули низку нагород на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування (рогейн, 6 годин), що відбувся 22-25 жовтня в місті Черкаси. Завдяки цьому в командному заліку змагань Донеччина опинилась на першій сходинці серед 17 регіонів.

Від нашої області на чемпіонаті виступили 12 спортсменів із міст Краматорськ та Бахмут.

Серед представників Краматорська володарями медалей і дипломів стали три команди, вихованці тренерів Сергія Тарасенка та Ірини Гур’євої: Аліна Єфіменкова та Аделаїда Колмогорова посіли 1 місце в групі Ж23 (молодь), Катерина Рак та Олеся Котенко – 1 місце в групі Ж20 (юніори), Єгор Квасенко та Єгор Прохоренко – 2 місце в групі Ч18 (юнаки). Спортсмени з Бахмута відзначилися найвищими нагородами: Олексій Бумар та Олена Пруденко (тренер Володимир Науменко) були кращими в групі МІХ 20, а Гліб Носков та Олександр Шуверов (тренер Юрій Гончаров) – у групі Ч18 (юнаки).

Додамо, що національний чемпіонат був одним із етапів Кубку України, де за підсумками 2021 року другими у своїй категорії виявилися Аліна Єфіменкова та Аделаїда Колмогорова.

Окрім цього, одночасно з національною першістю відбувся відкритий чемпіонат Черкаської області зі спортивного орієнтування (рогейн, 3 години), за результатами якого в групі МІХ 16 першими стали Віолета Овчаренко та Андрій Галкін з міста Краматорськ (тренери Сергій Тарасенко та Ірина Гур’єва).

Довідково

Рогейн – командний вид спортивного орієнтування, що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. Мета команд в змаганнях з рогейну полягає в наборі за встановлений час максимальної суми очок, що надаються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості і позначених у карті змагань. До старту змагань командам дається певний час для планування свого маршруту на місцевості і порядку відвідування контрольних пунктів.

 

27.10.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах