Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Довідка зі стану та розвитку тхеквондо (ВТФ) у Донецькій області

У Донецькій області, станом на сьогоднішній день, працюють 2 організації, які розвивають олімпійський вид спорту тхеквондо «ВТФ».

Це - громадська організація «Федерація тхеквондо (ВТФ) Донецької області» (президент Страшненко В.М.) та обласна спілка олімпійського тхеквондо «ВТФ» (президент Сушко М.С.).

Управлінням терміном на 1 рік укладено договір про співробітництво з «Федерацією тхеквондо (ВТФ) Донецької області» та обласною спілкою олімпійського тхеквондо «ВТФ».

Відповідно до укладеного договору, громадській організації «Федерація Тхеквондо (ВТФ) Донецької області» делеговані повноваження щодо розвитку тхеквондо, організацію та проведення змагань, право представляти відповідний вид спорту на всеукраїнських змаганнях, створення належних умов з підготовки спортсменів високого рівня для участі у міжнародних та всеукраїнських змаганнях, та інші напрямки роботи, пов’язані із розвитком даного виду спорту.

Відповідно до укладеного договору з обласною спілкою олімпійського тхеквондо «ВТФ», їй делеговані повноваження щодо розвитку тхеквондо ВТФ на території Донецької області: право на організацію та проведення обласних змагань із зазначеного виду спорту за попереднім узгодженням з Управлінням відповідно до чинного законодавства; право представляти вид спорту на відповідних всеукраїнських змаганнях, у взаємодії з громадською організацією «Федерація тхеквондо (ВТФ) Донецької області».

Проте, діяльність громадської організації «Федерація тхеквондо (ВТФ) Донецької області», починаючи із січня 2014 року, є незадовільною і потребує термінового усунення недоліків та координації діяльності.

За цей період, даною федерацією не проведені відбіркові змагання до чемпіонатів України серед юнаків, кадетів, молоді та дорослих, а це - чемпіонати області; не проводяться засідання тренерської ради, не вирішуються інші організаційні питання щодо підготовки спортсменів та розвитку даного виду спорту в області.

Це ставить під загрозу участь збірної команди області в офіційних всеукраїнських змаганнях та участь провідних спортсменів області у офіційних міжнародних змаганнях, а саме – у чемпіонатах Європи та світу.

Такий стан, що склався на сьогодні, щодо розвитку тхеквондо (ВТФ) в області турбує як спортсменів, так і тренерів, інших фахівців.

З метою усунення зазначених недоліків, управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації за участю начальника управління Володимира Мицика було проведено нараду з керівниками обох громадських організацій.

Так, 17.02.2014 та 18.02.2014 року для вирішення існуючих проблемних питань на нараду було запрошено президента обласної спілки олімпійського тхеквондо «ВТФ» Сушко М.С. та президента громадської організації «Федерація тхеквондо (ВТФ) Донецької області» Страшненко В.М.

На обох нарадах були розглянуті наступні питання:

1.Виконання пунктів договору між управлінням та вказаними громадськими організаціями щодо розвитку тхеквондо на території області.

2. Організація та проведення обласних змагань та формування збірної команди Донецької області для участі у всеукраїнських змаганнях.

3. Подальше співробітництво між управлінням та громадською організацією «Федерація тхеквондо (ВТФ) Донецької області», обласною спілкою олімпійського тхеквондо «ВТФ».

За результатами нарад було:

1. Наголошено обом федераціям на тому, що делеговані управлінням повноваження з розвитку даного виду спорту на території області підлягають обов’язковому виконанню, в іншому випадку управління буде ініціювати розірвання договору про співробітництво.

2. Звернено увагу на порядок підготовки та проведення обласних змагань відповідно до існуючих вимог, проведення засідань тренерської ради з метою комплектування збірної команди області у всеукраїнських змаганнях та організаційні питання щодо виконання вимог регламенту змагань.

 
27.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах