Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині розпочато будівництво мультифункціональних спортмайданчиків за програмою «Здорова Україна»

У рамках реалізації президентської програми «Здорова Україна», головна мета якої – зробити здоровий спосіб життя частиною українського менталітету, на території Донецької області має з’явитися 150 сучасних мультифункціональних спортивних майданчиків.

11 жовтня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін завітав на місце будівництва одного з перших майданчиків у регіоні – по вулиці Марії Приймаченко, 11 міста Краматорськ.

«Донецька область у числі перших шести регіонів України потрапила до пілотного проєкту програми Президента «Здорова Україна». Наразі завдяки співпраці Донецької обласної державної адміністрації, управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та місцевих громад наш регіон увійшов у активну фазу реалізації проєкту. Таким чином, вже у 2021 році мешканці Донеччини отримають нові сучасні умови для занять регулярною фізичною активністю», - зазначив Вадим Філашкін.

Окрім Краматорська, розпочато роботи в містах Авдіївка, Бахмут, Дружківка, Костянтинівка, Лиман, Слов’янськ. До кінця поточного року спортмайданчики також планується збудувати у Волноваській, Гродівській, Добропільській, Іллінівській, Криворізькій, Курахівській, Маріупольській, Мар’їнській, Миколаївській, Мирненській, Мирноградській, Нікольській, Новогродівській, Новодонецькій, Олександрівській, Очеретинській, Покровській, Селидівській, Сіверській, Соледарській, Торецькій, Хлібодарівській, Часовоярській, Черкаській, Шахівській громадах.

Загалом у Донецькій області буде споруджено 150 мультифункціональних майданчиків єдиної моделі, з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивним комплексом з підвісною системою рукоятей, лавкою з упором для пресу, упором для віджимання, брусами для віджимання подвійними, турніком потрійним, тумбою для стрибків, рукоходом-драбиною.

Вартість одного майданчика – 480 тис. грн., фінансування на 80% відбуватиметься за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.

 
 
11.10.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах