Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Будівництво мультифункціональних спортмайданчиків за програмою «Здорова Україна» – головне питання порядку денного відеоконференції управління

Реалізація президентської програми «Здорова Україна», у рамках якої на території Донецької області має з’явитися 150 сучасних мультифункціональних спортивних майданчиків, стало основним питанням порядку денного відеоконференції управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, проведеної 7 жовтня.

Головував на заході начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик, у режимі онлайн долучилися керівники органів управління фізичною культурою і спортом рад територіальних громад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівники обласних та місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

«Напрямок програми «Здорова України» щодо будівництва нових мультифункціональних спортмайданчиків спрямований на те, щоб зробити здоровий та активний спосіб життя трендом у нашому суспільстві. А вчасність і якість облаштування майданчиків на місцях багато в чому залежить від активності з боку місцевого керівництва, встановлення прямого діалогу з підрядною організацією. У містах Лиман і Краматорськ вже розпочалися відповідні роботи, інші громади долучатимуть найближчим часом. Перший дуже важливий крок – це конкретизація і погодження місця будівництва, де проведенню робіт не заважали б прокладені мережі комунікацій», - зазначив Володимир Мицик.

Загалом до кінця 2021 року в Донецькій області має з’явитися 150 сучасних мультифункціональних майданчиків єдиної моделі, з гумовим покриттям розміром 140 кв. і такими елементами: спортивним комплексом з підвісною системою рукоятей, лавкою з упором для пресу, упором для віджимання, брусами для віджимання подвійними, турніком потрійним, тумбою для стрибків, рукоходом-драбиною. Орієнтовна вартість одного майданчика – 480 тис. грн., фінансування на 80% відбуватиметься за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.

 

Заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова зазначила, що моніторинг виконання завдань у контексті проєкту «Здорова Україна» проводитиметься з фотофіксацією щотижня. І задля того, щоб робота була виконана в заплановані терміни, важливою є координація дій із залученням представників підрядної організації та місцевої влади.

Окрім цього, Наталія Точилова наголосила, що наразі завершується опрацювання і погодження програм економічного і соціального розвитку з розділу «Фізична культура та спорт» на 2022 рік, а третина громад області досі не подали в управління свої проєкти за встановленою формою.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій доповіла про підсумки відзначення в Донецькій області Дня фізичної культури і спорту. Так, згідно звітної інформації, усього в регіоні проведено 166 заходів, які охопили близько 12 тисяч учасників. Найбільше – у Дружківській, Селидівській громадах (14 та 15 заходів відповідно), Маріупольській і Бахмутській громадах (1518 та 908 учасників відповідно).

 

Також Марина Будовій довела колегам інформацію щодо проведення спартакіади серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у 2021 році. Перший її етап (районний) відбувся з 13 по 21 серпня із охопленням 309 учасників, другий (обласний) – 27-28 серпня в Добропіллі за участю 318 осіб, третій (всеукраїнський) – 20-25 вересня в Чорноморську Одеської області, де Донеччину представила збірна в складі 22 чоловік. До делегації на фінальні змагання спартакіади увійшли і керівники місцевих органів управління фізичною культурою і спортом, які зробили свій вагомий внесок у 4 загальнокомандне місце Донецької області: начальник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев, начальник управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Великоновосілківської селищної ради Віктор Кулаженко, провідний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Волноваської міської військово-цивільної адміністрації Артур Полянчич.

«Щиро дякуємо нашим колегам за проявлені характер і жагу до перемоги у фіналі Всеукраїнської спартакіади. Власний приклад є безцінним у зміцненні іміджу Донецької області, її спортивної сфери. Віримо, що той один крок, який залишився до призового загальнокомандного місця, мотивуватиме наших держслужбовців та посадовців місцевого самоврядування готуватися протягом року ще більше», - зазначив Володимир Мицик.

Актуальний стан розвитку гандболу в Донецькій області висвітлив заступник голови правління громадської організації «Незалежна Донецька обласна федерація гандболу» Сергій Яровий. Так, регіон має високі досягнення на всеукраїнському рівні: серед чоловічих команд Суперліги гандбольний клуб «Донбас» здобув срібні медалі два сезони поспіль – 2019/2020 і 2020/2021 років, також цьогоріч став срібним призером Кубку України. Але практично немає розвитку цього виду спорту на дитячому рівні – суттєвим кроком вперед повинно стати відкриття відділень гандболу в місцевих ДЮСШ.

 

Про роботу Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби імені Г.Г.Узуна доповів керівник закладу Максим Узун. Він зазначив, що на 2021-2022 навчальний рік у школі налічується 27 груп із кількістю 210 осіб, працює 13 тренерів: 7 штатних і 6 сумісників. Власної спортивної бази СДЮШОР не має, тренувальний процес проводиться у 8 спортивних залах на договірних умовах – у містах Маріуполь, Волноваха та селі Тополине Нікольської громади. До складу національної збірної команди на 2021 рік входять 3 вихованця школи: Владислав Коростельов, Дмитро Пиньков, Нікіта Дементієв.

Про те, як розвивається фізична культура та спорт в Очеретинській селищній територіальній громаді, з колегами поділилася начальник управління з питань освіти, молоді, спорту та розвитку культури Очеретинської селищної ВЦА Олена Іваннікова. Так, у громаді працює ДЮСШ «Колос», яка має відділення з трьох видів спорту: футбол, футзал і легку атлетику. Фізкультурно-оздоровчою роботою загалом охоплено 1996 мешканців громади, що складає 9,3% населення. Основними спортивними спорудами є: 10 спортивних залів, 4 майданчика зі штучним покриттям, майданчики з антивандальним тренажерним обладнанням. Громада долучається до актуальних проєктів щодо розвитку спортивної сфери – зокрема, створення локацій активних парків і будівництва мультифункціональних спортмайданчиків у рамках президентської програми «Здорова Україна».

 

07.10.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах