Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перестало битися серце Валерія Подлужного

4 жовтня у віці 69 років відійшов у вічність заслужений майстер спорту з легкої атлетики, призер Олімпійських ігор зі стрибків у довжину Валерій Подлужний.

Визнану славу, любов та глибоку повагу серед спортивних шанувальників Подлужному принесли видатні досягнення: на Олімпіаді 1980 року в Москві він здобув бронзову медаль, до цього на двох Іграх він виходив до фіналу, ставши дев’ятим у 1972 році й сьомим у 1976-му. У 1974-му зійшов на найвищу сходинку чемпіонату Європи в Римі. Також у його доробку – дві срібні медалі на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях (1976 р., Мюнхен; 1979 р., Відень) і дві золоті медалі на літніх Універсіадах (1973 р., Москва; 1979 р., Мехіко). Особистими рекордами видатного спортсмена зі стрибків у довжину були 8.20 м просто неба та 8.12 м у приміщенні.

Валерій Подлужний очолював Донецьку спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву № 1, організацію ветеранів спорту «Радянський спорт» та Асоціацію олімпійців Донецької області. Спортивна громадськість Донеччини пам’ятатиме Валерія Васильовича як істинного патріота свої справи, чуйного та мудрого товариша.

Усі, хто бажає допомогти сім’ї Валерія Подлужного, можуть надсилати кошти на картку його сина (ПриватБанк: 4149439311917458, Подлужний Олексій Валерійович).

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації висловлює щирі співчуття рідним та близьким Валерія Васильовича.

 
05.10.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах