Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: як сьогодні функціонує стадіон імені Юрія Скиданова

Об’єкти спортивної інфраструктури, споруджені та реконструйовані в 2020 році у рамках президентської програми «Велике будівництво», наразі є місцем для регулярних тренувань мешканців Донеччини. Зокрема, з ранку до пізнього вечора всі охочі можуть долучитися до здорового способу життя на майданчиках стадіону імені Ю.П.Скиданова в Слов’янську.

Цей спортивний об’єкт є базою для тренувального процесу і домашніх матчів футбольного клубу «Слов’янськ», що грає в чемпіонаті Донецької області. Свою майстерність тут підвищують учні відділень футболу та легкої атлетики міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, учні Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону. Окрім цього, заняття проводять студенти Слов’янського енергобудівного технікуму та Донбаського державного педагогічного університету.

Стадіон сьогодні приймає низку заходів міського рівня і не тільки. Так, 9-10 вересня поточного року тут пройшли чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед юнаків та дівчат (Лазер Ран) та всеукраїнські змагання в рамках всесвітнього проєкту «Global Laser Run City Tour».

Спортивна споруда є доступною для всіх категорій населення, у тому числі для осіб з інвалідністю. На міні-футбольному полі регулярно грають команди ветеранів спорту, мешканці можуть займатися тенісом на корті, а також волейболом на універсальному спортмайданчику.

Нагадаємо, оновлення стадіону імені Ю.П.Скиданова міста Слов’янськ проходило протягом травня-жовтня 2020 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку і міського бюджету. Загальна кошторисна вартість проєкту склала 38,2 млн грн, у рамках проєкту облаштували бігові доріжки з сучасним гумовим покриттям, оновили трибуни, на яких встановили 2,5 тисячі глядацьких сидінь, збудували три нові спортивні майданчики, обладнали зовнішнє освітлення та сучасне електронне табло, зробили благоустрій території. Таким чином, стадіон, який до 2017-го мав назву «Хімік», отримав масштабну реконструкцію вперше за 67 років.

Загалом у 2020 році в контексті національного проєкту «Велике будівництво» на території Донецької області було відкрито 5 стадіонів: збудовані «з нуля» об'єкти в містах Краматорськ (перший – у парку культури та відпочинку «Сад Бернадського», другий – по вулиці Парковій) та Волноваха (по вулиці Донецькій), а також, після реконструкції, стадіон імені Ю.П.Скиданова в місті Слов’янськ та стадіон «Шахтар» у місті Селидове.

 
 
 
 
 
 
 
 
30.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах