Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Горлівці активний розвиток отримав радіоспорт

Виконуючи програму міського голови з розвитку нових видів спорту, департаменту освіти, молоді та спорту Горлівської міської ради за останні три роки вдалося відновити більше семи видів спорту.

У 2013 році Горлівка стала ініціатором розвитку такого найстарішого виду спорту, як радіоспорт. За підтримки однодумців зі Львова та Донецька, горлівські радіоаматори провели перший очно-заочний чемпіонат України з радіозв’язку на коротких хвилях, який вдихнув надію для подальшого розвитку цього виду спорту серед дітей.

У місті існує два радіоклуби Горлівки: «Радіоаматор» і «Арго». На базі палацу дитячої і юнацької творчості існує гурток «Колективна радіостанція», керівник якого Станіслав Ребров (ut5si) присвятив уже понад 50 років радіоспорту. На заняттях діти вчаться поводитися з технікою, паяти, розбирати її, вивчають азбуку Морзе і, звичайно, спілкуються в ефірі не тільки з іншими містами, а й країнами.

Станіслав Іванович виховав багато успішних радіоспортсменів. Один з них – Андрій Мельничук (uw5im, на фото справа) – увійшов до складу команди Горлівки на очно-заочний чемпіонат України 2013 року, де посів друге командне місце. Андрій також готується до участі в змаганнях і поточного року, які пройдуть у Горлівці з 6 по 8 червня.

Цього року Станіслав Ребров відзначає 75-тиріччя, проте, незважаючи на вік, він продовжує дарувати свої знання дітям, які із задоволенням ходять займатися в гурток. Двері гуртка завжди відкриті для всіх бажаючих.

 
26.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах