Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Айкідоки Донеччини взяли участь у міжнародному семінарі

З 24 по 26 вересня в місті Лисичанськ (Луганська область) відбувся щорічний міжнародний семінар з айкідо під керівництвом засновника та голови Європейського Айкідо Мутокукай, шихана Стефана Бенедетті (7 дан Айкідо Айкікай). 
 
Участь у семінарі взяли айкідоки з Києва, Ужгорода, Полтави, Харкова, Краматорська, Слов’янська, Бахмута, Рубіжного, Сєвєродонецька, а також гості з Гельсінкі (Фінляндія). 
 
Заняття айкідо передбачає більше, ніж просто підтримка тіла в фізичному тонусі. У своїй сутності айкідо представляє розвиток свободи духу (КІ), глибокі методи пізнання себе та оточуючих шляхом тренувань і зустрічей на татамі з різними партнерами (АЙ). Семінар з уважним і досконалим у своєму мистецтві майстром дає можливість виявити недоліки і недосконалості виконання айкідо і допомагає йти шляхом (ДО), їх долаючи.
 
Семінари Стефана Бенедетті об’єднують послідовників айкідо з усіх країн світу, допомагають вдосконалювати особисті навички та трансформують час, проведений на татамі, у багаж цінних знань. 
 
Радо вітаємо Вітаса Бурбу (м. Краматорськ) з присвоєнням 5 дана Айкідо Айкікай, а Миколу Ходику і Георгія Коваленка (м. Слов’янськ) з успішним проходженням іспиту на 2 дан Айкідо Айкікай.
 
Довідка 
Стефан Бенедетті (Stéphane Benedetti) народився 15 лютого 1951 року у Франції. Є засновником і головою Європейського Айкідо Мутокукай, Шихан, 7 дан. Освіту отримав в університеті Екс-ан-Прованса та Паризькому Університеті, де вивчав японську, китайську і індійську філософію, фонетику та історію релігії.
Практикувати айкідо почав в 1966 році. У 1969 отримав перший дан. Дев’ять років жив в Японії, де методично вивчав айкідо. Багато років поспіль був учеником та послідовником відомих майстрів айкідо Нанака-сенсея, Кобаясі-сенсея, співпрацював з Тамура-сенсеєм (8 дан). Є автором та співавтором декількох книг з бойового мистецтва Айкідо, що зробило його відомим не тільки в своїй країні, але й в світі. 
Заснував і очолює Академію Айкідо Мутокукай Європа (Mutokukai Europe), філії якої представлені світом.
Стефан Бенедетті мешкає в Барселоні (Іспанія) і багато часу приділяє популяризації айкідо. За рік він проводить 12 семінарів в країнах Європи та Північної Африки.
 
27.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах