Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в Донецьку обговорили питання розвитку фізичної культури за місцем проживання громадян в області

Сьогодні, 26 лютого, у Донецьку в приміщенні конференц-залу РСК «Олімпійський» відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку фізичної культури за місцем проживання громадян.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира МИЦИКА. Участь у засіданні взяли керівники органів управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій та директори міських і районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Відкриваючи засідання, Володимир МИЦИК зазначив: «Напрямок щодо розвитку фізичної культури за місцем проживання громадян і сама робота центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» є одним з пріоритетних і в Україні в цілому, і в нашій області зокрема. Сьогодні в регіоні нараховується 1 обласний та 22 міських та районних центри. Цей показник не входить до кращих у країні, але влада області докладає всіх зусиль для відкриття нових центрів у населених пунктах, що передбачається Регіональною цільовою програмою розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2012-2016 роки. Адже в містах, де були створені центри Спорт для всіх», значно активізувалася робота за місцем проживання громадян: кількість тих, хто займається масовими видами спорту, збільшилася практично до 20%».

У началі засідання було проведено нагородження кращих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в Донецькій області за підсумками роботи в 2013 році.

За результатами обласного огляду-конкурсу на кращу організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед міських та районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» кубками, грамотами обласного центру «Спорт для всіх» та подяками управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації нагороджені:

- за 3 місце – Артемівський міський центр «Спорт для всіх», директор центру – Олексій Абакумов;
- за 2 місце – Костянтинівський міський центр «Спорт для всіх», директор центру – Борис Каманов;
- за 1 місце – Харцизький міський центр «Спорт для всіх», директор центру – Володимир Шпортало.

За результатами обласного огляду-конкурсу на кращу організацію і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання кубками та грамотами обласного центру «Спорт для всіх» нагороджені:

- за 3 місце – кімната школяра «Олімп» міста Артемівськ;
- за 2 місце – будинок дітей та юнацтва Кіровського району міста Донецьк;
- за 1 місце – кімната школяра «Гайдаровець» міста Макіївка.

За результатами обласного огляду-конкурсу на кращу організацію і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення на майданчиках зі штучним покриттям розміром 42х22м кубками та грамотами обласного центру «Спорт для всіх» нагороджені:

- за 3 місце – Маріуполь (майданчик спорткомплексу «Азовець»);
- за 2 місце – Володарський район (майданчик Новокраснівської загальноосвітньої школи);
- за 1 місце – Артемівськ (майданчик по вул. Ювілейна, 81-А).

За результатами обласного огляду-конкурсу на кращу організацію і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення на майданчиках зі штучним покриттям розміром 24х15 м кубками та грамотами обласного центру «Спорт для всіх» нагороджені:

- за 3 місце – Добропілля (майданчик по вул. Комсомольська, 24);
- за 2 місце – Авдіївка (майданчик по вул. Корольова, 11);
- за 1 місце – Костянтинівка (майданчик по вул. Абрамова, 2).

Наступним питанням порядку денного засідання став розвиток фізичної культури за місцем проживання, зміцнення матеріально-технічної бази, організація і проведення спортивно-масових заходів в Макіївці, Красному Лимані та Олександрівському районі.

Спеціаліст Макіївського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Равіль ГІНАТУЛІН зазначив, що в 2012-2013 роках за місцем проживання було проведено 364 заходи, у яких взяло участь 29 682 особи. У місті працює 35 спортивних громадських і приватних клубів за місцем проживання. У рамках місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», який проводиться на території всієї України з метою благоустрою спортивних майданчиків, у Макіївці було відремонтовано 64 майданчика. Збудовано же протягом 2009-2013 років у місті було 43 спортивних майданчиків (тренажерних, антивандальних). Попри вищевказане, рівень залучення населення Макіївки до постійних занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання є низьким – так, загальна кількість осіб, що займається всіма видами фізкультурно-оздоровчої діяльності складає 14 692 особи (3,4 % від загальної кількості населення міста).

Начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту Краснолиманської міської ради Володимир ТИТАРЕНКО доповів, що в місті за місцем проживання діяльність по залученню населення до занять фізичною культурою та спортом здійснює Краснолиманська міська громадська організація ВФСТ «Колос», що об’єднує 12 КФК (5 селищних рад і 7 сільрад). У мікрорайоні «Південний» для населення міста працює фізкультурно-спортивний комплекс «Локомотив» Донецької залізниці. У 2013 році на території Краснолиманської міської ради діяли 5 клубів, а загалом кількість займаючихся фізкультурно-оздоровчою роботою збільшилась у порівнянні з 2012 роком на 1179 чоловік. Попри все, найбільш актуальним для Красного Лиману залишається питання відкриття центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», яке планувалося ще в 2011 році.

Також не відкритий центр «Спорт для всіх» і в Олександрівському районі, хоча це питання вже знаходиться на розгляді місцевої влади. Поки що, як зазначила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Олександрівської райдержадміністрації Тетяна КУХТИК, у районі всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається понад 2 тис. осіб учнівської та студентської молоді (36,6 % від загальної кількості молоді району). При сільських та селищних радах працюють 11 фізкультурно-спортивних клуби, у яких до фізкультурно-оздоровчих та спортивних занять залучено понад 1 тис. осіб.

Директор Донецького міського центру фізкультурно-оздоровчої роботи Олександр ЛАГУТІН розказав про те, як у місті проводиться робота на універсальних спортивних майданчиках для ігрових видів спорту зі штучним покриттям. Так, у Донецьку на сьогоднішній день збудовані 44 спортивні майданчики, з яких 21 – на базі загальноосвітніх шкіл, 7 – вищих навчальних закладів, по 8 – на спортивних спорудах та прибудинкових територіях. У 2013 році в кожній школі міста був створений спортивний клуб, на базі яких уже сьогодні проводяться шкільні ліги з футболу, баскетболу та волейболу. Збільшення кількості учнів загальноосвітніх закладів, які залучаються до активного проведення дозвілля, реалізується в рамках Програми розвитку шкільного спорту, яка була прийнята 26 грудня 2013 року на сесії Донецької міської ради.

Загалом, як доповіла заступник директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Світлана ПЕРЕБИЙНІС, показники Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2012-2016 роки з розділу «Розвиток масового спорту» у 2013 році були перевиконані на 10 %.

Після закінчення координаційної ради відбулася семінар-нарада директорів міських та районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», де розглядалися наступні питання:

1. Про підсумки роботи за 2013 рік та план основних заходів ДОЦФЗН «Спорт для всіх» на 2014 рік;

2. Про підсумки здачі річної статистичної звітності з фізичної культури і спорту за 2013 рік міськими та районними центрами фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;

3. Про порядок проведення атестації директорів міських та районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у 2014 році;

4. Про досвід роботи з розвитку фізичної культури за місцем проживання громадян Артемівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 
26.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах