Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини отримали три «золота» і «срібло» на Перших Всесвітніх учнівських спортивних іграх

11-19 вересня в столиці Сербії Белграді відбулися перші в історії світові учнівські спортивні ігри серед спортсменів 2006-2008 років народження (ISF U15 World School Sport Games), за підсумками яких кожен із представників Донецької області в складі збірної України здобув нагороду.

Шахіст Семен Мітусов із Краматорська, вихованець Донецького обласного шахового клубу ім. О.В. Момота, став переможцем змагань з шахів «Friendship Blitz» із результатом 7 очок після 7 турів.

Борчиня Олександра Кравченко, учениця Селидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6, яку підготував тренер Павло Губко, отримала «золото» у ваговій категорії 33 кг.

Легкоатлетка Марина Ковтунова з Маріуполя, вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Олімпія» (тренер Володимир Юхно) і спортсменка змінного складу Школи вищої спортивної майстерності, виграла змагання зі стрибків у висоту з результатом 1.75 м.

Дзюдоїстка Ганна Савенко зі Слов’янська, вихованка Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (тренери Дмитро Ігнатенко та Інга Бобровська), стала срібною призеркою у ваговій категорії 57 кг.

Окрім цього, Семен Мітусов і Марина Ковтунова отримали спеціальні медалі «Fair play» від організаторів змагань.

Відзначимо, що Перші Всесвітні учнівські спортивні ігри стали найбільшим міжнародним мультиспортивним заходом для учнів віком 13-15 років. Близько 2500 учнів із 35 країн змагалися в 15 видах спорту: бадмінтоні, баскетболі, баскетболі 3x3, боротьбі вільній та греко-римській, волейболі, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, спортивному орієнтуванні, тенісі настільному, тхеквондо (ВТФ), футболі, шахах. Українська збірна налічувала 251 спортсмена, які здобули 148 медалей (69 золотих, 42 срібних, 37 бронзових) і посіли 1 місце в загальнокомандному заліку.

Насичена програма протягом змагань від організаторів надала можливість відчути культуру та спадщину Сербії, дозволила учасникам представити власну культуру та традиції, створюючи атмосферу міжнародного обміну між усіма спортсменами.

 
 
 

Довідково

Міжнародна федерація шкільного спорту (ISF) – це світова організація, визнана Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) з 1995 року, що об’єднує 132 національні шкільні спортивні організації з усього світу. Разом зі своїми учасниками ISF щорічно організовує понад 10 міжнародних спортивних змагань і масових спортивних та освітніх заходів для школярів у віці від 6 до 18 років.

Маючи понад 40 видів спорту у своїх програмах із налагодженими партнерськими відносинами з відповідними міжнародними федераціями, ISF організовує чотири різні категорії подій: Мультиспортивні ігри U15-U18; чемпіонати світу та Кубки з шкільних видів спорту, а також освітні заходи.

В Україні розвитком шкільного спорту опікується Українська федерація шкільного спорту. Завданням організації є популяризація фізичного виховання і спорту, здорового способу життя серед дітей, учнівської молоді та працівників освіти.

Днями ISF ухвалила рішення про проведення в Україні у 2023 році чемпіонату світу з футболу серед школярів та зимової Всесвітньої Гімназіади.

21.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах