Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Схід і Захід разом»: Донеччина долучилась до надмарафонського пробігу з нагоди 30-річчя Незалежності України

Із заходу на схід через 10 регіонів України – патріотичний пробіг до 30-річчя Незалежності довжиною 1460 км, стартувавши 30 липня у Львові, фінішував 24 серпня в Сєвєродонецьку. На чотири дні надмарафон завітав у Донецьку область.

Бажання подолати всю дистанцію висловили ініціатор заходу Ярослав Козак зі Львова та представник Краматорського клубу любителів бігу Костянтин Билим. Бігуни, по черзі змінюючи один одного на дистанції, упродовж 26 днів передавали державний прапор України – символ територіальної цілісності і єднання країни – дорогами Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. У п’яти з десяти регіонів допомагав долати пробіг львів’янин Валерій Шажко.

На Донеччині ультрамарафонців зустріли дуже привітно – підтримкою з боку місцевих любителів бігу та відомих спортсменів, вітаннями та подарунками від представників влади міст Покровськ, Добропілля, Краматорськ, Слов’янськ, Бахмут. У краматорському сквері ім. Т.Г. Шевченка учасників патріотичного пробігу від імені керівництва Донецької облдержадміністрації привітав начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик.

«Надмарафон став яскравим підтвердженням того, що Україна – єдина, що Схід і Захід – разом! Велика вдячність Ярославу Козаку за чудову ініціативу. Ми пишаємо Костянтином Билимом, корінним краматорчанином, який особисто подолав близько 700 км із державним прапором України! Ви показали величний приклад мужності та сили духу, який спонукатиме ще більше людей долучатися до здорового способу життя», - відзначив Володимир Мицик.

«Україна – велика та єдина. Я відчував себе як вдома в кожному місті, містечку, селищі, селі. Усюди – привітні люди. Дякую кожному, хто допоміг подолати цей забіг, хто підтримував мене всі ці дні. Усім, хто був фізично далеко, але поруч думками», - сказав Костянтин Билим.

«Мета пробігу – патріотична: об’єднання Сходу і Заходу України. Як вдалося подолати таку велику дистанцію? Ніякої таємниці немає. Уперед нас вів синьо-жовтий стяг, дух і відчуття Незалежної України, єдності нашої держави. А в моменти, коли сили нас майже полишали, ми згадували співвітчизників, які надавали підтримку та підбадьорювали на всій дистанції, і мотивація й натхнення відновлювалися», - поділився враженнями Ярослав Козак, подякувавши організаторам пробігу зі Львівщини та колегам з інших областей за супровід цього проєкту.

Таким чином, учасники ультрамарафону незабутньо привітали Україну із 30-річчям Незалежності. А на державному прапорі, який бігуни пронесли усім маршрутом, тепер зібрані найкращі побажання українців від Заходу до Сходу.

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: facebook.com/sportdonoda (за посиланням)

27.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах