Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську замайорів паралімпійський прапор

У день відкриття Ігор XVI Паралімпіади в Токіо 24 серпня місто Слов’янськ долучилося до Всеукраїнської церемонії «Свято паралімпійського прапора».

На урочистий захід завітали спортсмени з видів спорту серед осіб з інвалідністю, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, їх тренери та пересічні містяни. Почесними гостями стали: начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Костянтин Шевченко, директор комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька школа для осіб з інвалідністю» Юрій Оніщенко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко.

У своєму листі до учасників церемонії звернувся президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич:

«Шановні друзі, шановні колеги! Дякую вам за те, що ви разом з нашою національною командою усвідомили значимість цієї Паралімпіади як однієї з найвищих спортивних подій людства, а ще за те, що паралімпійським прапором ви приєднались до світової спільноти, яка через XVI Паралімпійські ігри «включила», вмотивувала весь світ на підтримку 1 мільярду 200 мільйонів людей з інвалідністю як 15% населення всього світу!

Ви разом з національною командою будете боротись за значимий український результат у світовому спорті, і всі ми разом звернемо увагу українського суспільства на забезпечення прав людей з інвалідністю!

Хай майорить разом з Державним прапором – прапор національного паралімпійського руху, який є символічною ознакою найгуманнішого світового спортивного руху на українській землі!».

 

Право підняти державний та паралімпійський прапори доручили:

- Олександру Мащенку – заслуженому майстру спорту України з плавання серед спортсменів з порушенням зору, чемпіону ХI Паралімпійських ігор (Сідней, 2000 р.), дворазовому переможцю та бронзовому призеру ХII Паралімпійських ігор (Афіни, 2004 р.), переможцю та срібному призеру ХIII Паралімпійських ігор (Пекін, 2008 р.), дворазовому бронзовому призеру XIV Паралімпійських ігор (Лондон, 2012 р.), бронзовому призеру XV Паралімпійських ігор (Ріо-де-Жанейро, 2016 р.), неодноразовому рекордсмену світу, голові Донецького обласного осередку спортивної федерації незрячих України;

- Юлії Паламарчук (Волковій) – заслуженому майстру спорту України з плавання серед спортсменів з порушенням зору, триразовому бронзовому призеру ХII Паралімпійських ігор (Афіни, 2004 р.), бронзовому призеру ХIII Паралімпійських ігор (Пекін, 2008 р.).

 
 
 

Нагадаємо, до складу паралімпійської збірної України на Ігри в Токіо, що включає 146 спортсменів, спортсменів-лідерів та спортсменів-спарингів, від Донецької області увійшло 14 спортсменів та 1 спортсмен-лідер з 4 видів спорту: 9 – плавання, 4 – легкої атлетики, по 1 – велосипедного спорту, веслування академічного. Серед них 6 атлетів представляють місто Слов’янськ: плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, велосипедист Єгор Дементьєв, веслувальник Ярослав Коюда.

Презентація паралімпійців Донецької області на Іграх-2020 – за посиланням: https://sportdonoda.gov.ua/news/13002_znayomtes-paralimpiyski-nadi-donechchini-na-igrah-2020-u-tokio.html, розклад їх виступів: https://sportdonoda.gov.ua/news/13003_rozklad-vistupiv-sportsmeniv-donetsko-oblasti-na-igrah-XVI-paralimpiadi-v-tokio.html.

26.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах