Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Футболісти «Слов’янськ АТО» – володарі історичного Кубка Захисників України

Кубок захисників України став новим турніром з футболу серед учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. Змагання тривали з квітня по серпень 2021 року, і в день святкування 30-ї річниці Незалежності України на стадіоні «Чорноморець» у Одесі визначився переможець.

Учасниками фінального матчу стали дві команди з Донецької області – ФК «Маріуполь АТО» Збройних Сил України та ФК «Слов’янськ АТО» Національної гвардії України, які подолали непростий турнірний шлях. Цього року участь у Кубку Захисників України взяли 64 команди, розділені на вісім дивізіонів за територіальним принципом. Найкращі з них вийшли до стадії півфіналу, що пройшла 22 серпня: ФК «Маріуполь АТО» ЗСУ з рахунком 5:0 переміг ФК «Волинь АТО», а ФК «Слов’янськ АТО» виявився кращим за ФК «Ягуар» НГУ» – 4:1.

У вирішальному поєдинку 24 серпня гра з перших хвилин виявилася надзвичайно напруженою. До останньої хвилини точилася рівна боротьба, але в підсумку футболісти зі Слов’янська, представники військової частини 3035 НГУ довели, що є сильнішими. Фінальний свисток судді зафіксував рахунок 2:0 на користь ФК «Слов’янськ АТО», який таким чином став володарем першого в історії Кубка Захисників України.

Відзначимо, що футбольні турніри Ліги учасників АТО відбуваються в Україні вже сім років. Це наймасштабніша в нашій країні програма спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. Участь у змаганнях беруть майже 100 команд, у яких грають понад 3 тис. захисників України. Організатором і засновником цих змагань є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання «Українці Разом».

Наразі команди Ліги учасників АТО беруть участь у таких турнірах: Кубок Героїв АТО (аналог чемпіонату України), Суперкубок Героїв АТО/ООС України (матч, у якому зустрічаються цьогорічний переможець турніру з минулорічним тріумфатором), Кубок Об’єднаних сил (беруть участь найкращі команди від кожної силової структури) та чемпіонат Європи з футболу серед ветеранів війни.

 
 
25.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах