Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Активні парки – локації здорової України з’явилися в Авдіївці та Вугледарі

Соціальний проєкт «Активні парки» як частина програми «Здорова Україна», що за ініціативи Президента Володимира Зеленського спрямована на організацію оздоровчої рухової активності громадян, крокує громадами Донецької області. Серед них – і такі невеликі міста, як Авдіївка та Вугледар.

Відкриття двох нових локацій відбулося 11 серпня за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, керівника Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталія Барабаша, Вугледарського міського голови Андрія Сілича, голови Волноваської райдержадміністрації Анатолія Немченка, начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика, директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергія Головченка.

Відтепер всі охочі матимуть вільний доступ до занять спортом у міському парку Авдіївки (бульвар Шевченка, 4) і сквері міста Вугледар по вулиці Молодіжній. Для цього в активних парках функціонуватимуть три обов’язкові елементи – лавочка, шведська стінка та бруси/турнік, а також три варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). За допомогою смартфону можна відсканувати QR-коди, що мають навігаційні таблички поруч з елементами, та перейти на спеціальний сайт з відеоуроками. У них віртуальні тренери демонструють правильне виконання вправ, що розподілені на три рівні: новачок, середній, профі.

Проєкт «Активні парки – локації здорової України» передбачає створення нових місць для занять фізичною активністю, а також розширення кількості прихильників спорту на існуючих майданчиках. Усі локації брендовані в кольорах програми «Здорова Україна», і за проведення різноманітних заходів на них відповідатимуть спеціально призначені координатори.

Нагадаємо, перший активний парк у Донецькій області відкрили 23 липня в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Днями такі локації запрацювали в Бахмуті, Дружківці, Костянтинівці, Мар’їнці, Маріуполі. Усього на Донеччині планується зробити близько 40 активних парків, до «першої черги» також потрапили міста Волноваха, Добропілля, Лиман, Покровськ і смт Олександрівка.

 
 
 
 
 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: facebook.com/sportdonoda (за посиланням)

11.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах