Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Для коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки в Бахмуті створюють потужну інфраструктуру

Відновлення повноцінної діяльності після переміщення з Донецька в місто Бахмут продовжує єдиний у регіоні навчальний заклад, який сприяє підготовці спортсменів області високого класу, поєднуючи тренувальний процес із здобуттям відповідної освіти – Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки.

Одним із масштабних проєктів, спрямованих на покращення бази цього комунального закладу, є будівництво корпусу на 400 учнів і студентів, що розпочалося рік тому в травні. Хід виконання графіку робіт на 10 серпня 2021-го проінспектували заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Згідно актуальних даних, загальна готовність корпусу ДОСФКСП ім. С. Бубки складає близько 47%. Так, за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету зведено чотириповерхову конструкцію його навчальної частини, що вже має покрівлю з металочерепиці. Наразі тут триває утеплення та оздоблення фасаду, всередині виконуються штукатурка стін, заливка підлоги, електромонтажні роботи, розпочато облаштування мереж водо- і теплопостачання. У спортивній частині корпусу, де розміщуватимуться універсальний ігровий зал та спеціалізовані спортзали, спорудили два поверхи над цокольним.

На території стадіону «Авангард», що поруч, у рамках проєкту розпочато будівництво підпірної стінки задля подальшого улаштування метального поля (штовхання ядра, метання диска та молота), бігових доріжок, трибун для глядачів. Також тут передбачено тренажерний майданчик, сектори для стрибків з жердиною, у довжину та висоту.

Паралельно з будівництвом корпусу коледжу відбувається реконструкція 5-поверхового колишнього гуртожитку Бахмутського педагогічного училища, який розташований поруч. Наразі за кошти обласного бюджету виконано всі демонтажні роботи, ведеться заміна пошкоджених плит перекриття, завезено матеріали для нової покрівлі. На цокольному поверсі планується розмістити господарчий блок для персоналу з обслуговування будівлі з облаштуванням санітарно-побутових приміщень. На першому поверсі – їдальня на 132 посадкових місця, з другого по п’ятий поверх передбачено 206 місць для проживання учнів та студентів.

 
 
 
10.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах