Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Боксери Донеччини на молодіжному чемпіонаті України-2021 вибороли 5 медалей

На третьому місці в командному заліку та другою за кількістю нагород виявилася збірна Донецької області на чемпіонаті України з боксу серед молоді, що у 2021 році відбувся в Харкові з 26 липня по 1 серпня. Змагання присвятили пам’яті заслуженого тренера України Бориса Андреєва.

У активі команди Донеччини з 12 боксерами – 5 медалей різного ґатунку. Дві з них, «золото» і «срібло», до скарбнички регіону додали відповідно Максим Рудик і Олексій Боклах, спортсмени-інструктори Донецької обласної штатної команди резервного спорту, які є володарями нагород юніорського чемпіонату Європи-2020. Обидва – майстри спорту України, представники Школи вищої спортивної майстерності.

Максим Рудик із Маріуполя, вихованець тренерів Валерія Черенкова та Володимира Рудика, став чемпіоном України серед молоді, здобувши перемоги над Владиславом Моложавим із Черкащини та двома представниками Харківської області Дмитром Артюхом і Євгенієм Поляковим. Таким чином, Максим виборов право представити нашу державу на молодіжному чемпіонаті Європи, що заплановано провести в місті Будва (Чорногорія) 13-24 жовтня.

Олексій Боклах із Селидового (тренери Олександр Шостак, Ярослав Підмастерчик) був сильнішим за Нікіту Пастушенка з Вінниччини, Богдана Іванущака з Чернівецької області, Радислава Пазича з Херсонщини, але у фіналі поступився Бозорбою Матякубову з Кіровоградщини.

Також «срібло» за підсумками змагань у ваговій категорії 80 кг здобув Микола Сірокуров (Бахмут, КДЮСШ №1, тренери Володимир Стратан, Максим Харченко). Він довів свою перевагу над Віталієм Васильчаком зі Львівщини, Семеном Морозом з Кіровоградщини, Владиславом Дударом з Волинської області, поступившись у фіналі Матвію Ражбі з Харківщини.

Бронзові призери чемпіонату: у ваговій категорії 60 кг – Микола Лісковець (Селидове - Бахмут, КЗ «ДОСФКСП ім. С.Бубки», тренери Олександр Шостак, Володимир Стратан), у ваговій категорії +92 кг – Павло Іскаков (Бахмут, КДЮСШ №1, тренери Максим Харченко, Володимир Стратан).

 

 
 
05.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах