Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Ткачук з особистим рекордом посіла 6 місце у фіналі Олімпіади-2020

Спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Вікторія Ткачук встановила особистий рекорд з бігу на 400 м з бар’єрами у фіналі Ігор XXXII Олімпіади в Токіо, що відбувся 4 серпня.

Представниця Донеччини та міста Бахмут у вирішальному забігу серед восьми найсильніших атлеток світу показала шостий результат – 53.79 секунд, оновивши свій кращий час на цій дистанції на 0.23 с.

П’ятою у фінальному забігу на бар’єрній 400-метрівці стала ще одна українка Анна Рижикова з Дніпропетровської області – з другим у кар’єрі результатом 53.48 с. Виграла змагання представниця США Сідні МакЛафлін з новим світовим рекордом 51.46 секунд. Срібна призерка – ще одна американка Далайла Мухаммад з другим часом в історії 51.58 с, бронзова – Фемке Бол із Нідерландів (52.03 с, рекорд Європи), на четвертому місці – Жаньєв Рассел з Ямайки (53.08 с).

«Я у шоці від результатів першої трійки! Це ніби фінали А і В, де вони змагаються між собою, а решта атлеток – між собою. Своїм результатом задоволена, але ще більше задоволена тим, що відчуваю резерв, який дозволить його поліпшити. Припустилася кількох технічних помилок, але намагалася наздогнати за рахунок ритму й швидкістю між бар’єрами. Радію, що саме у фіналі показала найкращий результат за всю свою кар’єру. Будемо працювати й надалі», - прокоментувала свій виступ Вікторія для телеканалу «UA:Перший», офіційного транслятора Олімпійських ігор-2020 в Україні.

Ткачук є уродженкою Хмельницької області, у 2011 році переїхала на Донеччину, до 2014-го навчалася в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С. Бубки. З 2012 року представляє ШВСМ Донецької області. На дебютних Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в 2016-му Вікторія зупинилася на стадії півфіналу. Перший тренер – Олександр Краснов, особистий тренер – Олена Чумак.

 
 
 
04.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах