Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сергію Смелику забракло 0.002 секунди, щоб вийти у півфінал Олімпійських ігор-2020 з бігу на 200 м

Спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Сергій Смелик показав свій найвищий результат на Олімпійських іграх у кваліфікаційному забігу на 200 метрів, що відбувся в Токіо 3 серпня. Але цього виявилося замало, щоб пройти в наступну півфінальну стадію.

У змаганнях узяли участь 48 спортсменів, яких розділили на сім кваліфікаційних забігів. До півфіналу виходили 24 атлети: топ-3 у кожному забігу і, додатково, наступні 3 найшвидші.

Смелик стартував у п’ятому забігові, де фінішував четвертим з часом 20.53 секунди – це найкращий його результат у нинішньому сезоні та найліпший на Олімпійських іграх (у Лондоні в 2012-му було 20.65 с, у Ріо-де-Жанейро в 2016-му – 20.66 с). Проте подолати перше коло олімпійських змагань Сергію не вдалося втретє поспіль.

Щоб потрапити до півфіналу з бігу на 200 м напряму, українцю не вистачило дві соті секунди – у його забігу на третьому місці фінішував швейцарець Вільям Реайс. Сергій Смелик міг отримати перепустку в наступний раунд за часом, і дуже прикро, що від мети його відділили лише тисячні долі секунди (!) – а саме на 0.002 с швидшим виявився ірландець Леон Рейд. Відзначимо, що в підсумковому заліку легкоатлет Донеччини та міста Бахмут показав 17-й результат – тобто кращий, ніж ще у восьми (!) атлетів, які вийшли до півфіналу, але зробили це напряму. Так, зокрема, час Сергія був кращим на 0.02 секунди, ніж у переможця четвертого забігу американця Еррійона Найтона.

Сергій Смелик є уродженцем Луганщини, з 2018 року представляє ШВСМ Донецької області. Його особистим рекордом у бігу на 200 м є 20.30 секунд, з якими на чемпіонаті Європи-2014 він став бронзовим призером. Сергій є переможцем ІІ Європейських ігор в командному заліку. Найкращий результат Смелика на чемпіонатах світу – півфінал у 2013 і 2019 роках.

 

Фото – Getty images, The Associated Press, Національний олімпійський комітет

03.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах