Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлети Донеччини стартували на Олімпійських іграх – 2020

На Іграх XXXII Олімпіади, що з 23 липня по 8 серпня тривають у Токіо (Японія), розпочалися змагання з легкої атлетики. За тиждень після відкриття Ігор, 30 липня, у складі збірної України виступили дві представниці Донецької області, володарки олімпійських бронзових нагород 2012 року Ольга Саладуха та Аліна Логвиненко.

Чемпіонка світу і Європи Ольга Саладуха за підсумками кваліфікації в секторі з потрійного стрибка показала результат 13,91 м, якого виявилося недостатньо, щоб вийти у фінал. Дванадцятку кращих на відбірковому етапі серед 33-х учасниць очолила Юлімар Рохас із Венесуели (14,77 м), замкнула – Крістійна Мякеля з Фінляндії (14,21 м). Відзначимо, що Олімпійські ігри в Токіо для Ольги стали четвертими в кар’єрі (атлетка родом із Донецька виступала в Пекіні у 2008-му, у Лондоні в 2012-му та в Ріо-де-Жанейро в 2016-му). Особистий рекорд Саладухи – 14,99 м, «бронзовий» результат на Іграх-2012 – 14,79 м.

«Звичайно, хотілося стрибати у фіналі. Я на це була готова. Чесно кажучи, несподівано, що не вийшов результат. З початку сезону трохи лікувалася, був надрив стегна. Шкода лише, що це, мабуть, останній старт і прийшов час попрощатися з кар'єрою. Це все. Дуже боляче. Емоції не передати», - розповіла Ольга в ексклюзивному коментарі для сайту «Суспільне Спорт».

Бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року та фіналістка Ігор 2016 року в жіночій легкоатлетичній естафеті 4x400 м Аліна Логвиненко у Токіо вийшла на старт нової олімпійської дисципліни – змішаної естафети 4х400 м. За підсумками кваліфікаційного забігу спортсменка з міста Бахмут Донецької області у складі команди України разом із Катериною Климюк (Запорізька область), Микитою Барабановим (Запорізька область) і Олександром Погорілком (Сумська область) фінішували з часом 3 хвилини 14.21 секунд, який виявився дуже близьким до діючого національного рекорду – 3:14.06 хв. Але цього результату було замало для виходу у фінал, де за нагороди поборються 8 кращих збірних.

 
 

Додамо, що Аліна Логвиненко має шанс потрапити до команди України в жіночій естафеті 4х400 м, кваліфікація якої відбудеться 5 серпня. А завтра, 31 липня, на Олімпійських іграх виступлять ще три легкоатлетки Донецької області:

- у забігах на 400 м з бар’єрами: о 03:00 за київським часом – Вікторія Ткачук, о 03:16 – Марія Миколенко (у півфінал проходитимуть топ-4 кожного забігу + 4 кращих за часом);

- у кваліфікації з метання диску о 03:30 – Наталя Семенова (у фінал вийдуть 12 найкращих, кваліфікаційний норматив складає 64,00 м).

Пряма трансляція Олімпійських ігор в Україні відбувається ексклюзивно на Суспільному мовнику. Слідкувати за перебігом змагань можна на телеканалі «UA: Перший» та сайті «Суспільне Спорт».

30.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах