Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині обговорили внесення змін до списків стипендіатів на 2021 рік серед спортсменів і тренерів

Донецька обласна державна адміністрація з року в рік забезпечує гідну фінансову підтримку розвитку спортивної сфери. Зокрема, традиційними є стипендії для 70 перспективних спортсменів з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту серед осіб з інвалідністю, також починаючи з лютого 2020 року щомісячні заохочення отримують і 30 тренерів регіону.

Положенням про стипендії в разі невиконання зазначених у документі умов передбачено внесення змін в переліку стипендіатів, і саме це стало темою засідання відповідних комісій, що відбулися 20 липня.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик наголосив, що на здобуття стипендій можуть претендувати спортсмени зі складу збірних команд України, які мають такі досягнення: від першого до шостого місця на Олімпійських, Всесвітніх іграх, Всесвітніх Універсіадах, Європейських іграх, Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, від першого до третього місця на чемпіонатах Європи, фіналах Кубків світу та Європи, перше місце на чемпіонатах України, а також ті, яких було включено до списку спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх.

Позбавлення стипендії, згідно Положення, може відбуватись у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки або дискваліфікації. Так, у липні 2021 року було оголошено склад збірної України для участі в Іграх XXXII Олімпіади, і деякі спортсмени Донецької області, що не пройшли відбір та не виконали обов’язкові умови протягом минулого півріччя, не мають можливості отримувати стипендії у подальшому.

Члени комісій з відбору претендентів на призначення стипендій обговорили нагальні зміни до списків спортсменів та тренерів, які отримують стипендії з обласного бюджету, та внесли пропозиції нових кандидатур із числа тих, хто цьогоріч встиг продемонструвати високі результати.

Нагадаємо, у 2021 році всього передбачено 100 стипендій: 40 – для спортсменів з олімпійських видів спорту (20 стипендій у розмірі шести прожиткових мінімумів, 20 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів), ще по 15 – для спортсменів з неолімпійських видів спорту та спортсменів з інвалідністю (чотири прожиткових мінімуми); 20 – для тренерів з олімпійських видів спорту (10 – три прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми), ще по 5 – для тренерів з неолімпійських видів спорту та тренерів спортсменів з інвалідністю (два прожиткових мінімуми).

Поіменний перелік спортсменів і тренерів Донецької області, що матимуть стипендії в наступні місяці поточного року, буде оприлюднено після прийняття відповідного розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

 
 
 
21.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах