Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина презентувала два проєкти в рамках нової національної ініціативи щодо реконструкції спортінтернатів та ДЮСШ

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» новою ініціативою на національному рівні визначено реконструкції 18 спортивних інтернатів та 100 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Однією з перших свої проєкти презентувала Донецька область.

16 липня відповідна робоча нарада відбулася за участю представників Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту України, заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика, керівників обласних спортивних організацій.

Колегам із Києва було презентовано концепції оновлення двох спортивних об’єктів Донеччини: спортивного інтернату КЗ «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» та КЗ «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту», які після переміщення з Донецька починаючи з 2014-2015 років відновлюють свою повноцінну діяльність у містах Бахмут і Лиман відповідно.

Щодо комунального закладу «ДОСФКСП ім. С. Бубки», з метою покращення спортивної інфраструктури реалізується декілька проєктів. Так, з кінця травня 2020 року відбувається будівництво учбового корпусу на 400 місць, яке передбачає появу нових класів для навчання, спортивних залів, майданчиків, легкоатлетичного ядра та має завершитися в 2022 році. Поруч розпочалася реконструкція 5-типоверхового гуртожитку, розрахована на 2021-2022 роки. Планами на перспективу є будівництво 50-тиметрового олімпійського плавального басейну та реконструкція закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник», де наразі розташовуються учні коледжу – ці проєкти за умови наявності фінансування можуть бути реалізовані протягом 2022-2024 років.

Задля виведення на якісно новий рівень комунального закладу «Обласна СДЮСШОР з велосипедного спорту» в 2021 році у Лимані планується розпочати функціонування сучасного спорткомплексу з унікальною велотрасою BMX, яка першою в державі має отримати відповідну сертифікацію. Цей проєкт забезпечено фінансуванням з обласного бюджету, а на 2022 рік пропонується проведення капітального ремонту для спортивної бази ОСДЮСШОР з велоспорту в місті Краматорськ.

Пропозиції щодо оновлення спортивної інфраструктури, надані з усіх регіонів нашої держави, узагальнять на всеукраїнському рівні. Презентації проєктів будуть опрацьовані з метою подальшого визначення для них обсягів і джерел фінансування.

 
 
 
 
16.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах