Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Микита Гончаров і Катерина Зелених – віцечемпіони Європи з боротьби вільної U20

З 28 червня по 4 липня в місті Дортмунд (Німеччина) відбувся чемпіонат Європи з боротьби вільної серед юніорів і юніорок віком до 20 років.
 
У ваговій категорії до 65 кг якісну боротьбу продемонстрував майстер спорту України Микита Гончаров (м. Бахмут, студент IV курсу Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки). 
 
На шляху до фіналу Микита подолав спротив італійця Альберто Майорану – 4:0 (10:0), бельгійця Аюба Мусаєва – 3:1 (9:2) і угорця Марселя Будаї-Ковача – 3:1 (7:2). У фінальній сутичці доля посміхнулася росіянину Турпалу Хатуєву – 1:3 (1:8). 
 
У категорії до 65 кг вдало виступила майстер спорту України міжнародного класу Катерина Зелених (м. Бахмут, студентка IV курсу Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки). Катерина здолала норвежку Вікторію Овербю – 5:0 (8:0), німкеню Джулію Харт – 4:0 (10:0), а продовжити переможну серію у фіналі з росіянкою Аліною Касабієвою завадила травма коліна – 1:4 (2:12).
 
Україночки продемонстрували в Дортмунді приголомшливий результат: в десяти категоріях вибороли десять медалей (сім золотих, дві срібні, одну бронзову) і заслужили кубок за перемогу в командному заліку. 
 
До успішного виступу на європейському чемпіонаті Микиту і Катерину підготували Андрій і Максим Єфремови, тренери-викладачі ДОСКСП ім. С.Бубки. До речі, за два останні місяці вихованці братів Єфремових вибороли дві золоті і три срібні нагороди чемпіонатів Європи, проведених у чотирьох вікових категоріях. 
 
Додамо, що Андрію Єфремову присвоєно почесне спортивне звання «Заслужений тренер України».
 
Наступним престижним змаганням для вихованців коледжу ім. С.Бубки буде чемпіонат світу серед кадетів. З 19 по 25 липня у Будапешті (Угорщина) змагатимуться Марія Єфремова, Анастасія Задворна і Євгенія Сєдих.
 
 
15.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах