Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велике будівництво: Павло Кириленко перевірив хід спорудження унікального велокомплексу в Лимані

На завершальний етап виходить зведення в місті Лиман сучасного комплексу з велосипедного спорту, що відбувається у контексті програми Президента України «Велике будівництво». Його унікальність полягає у трасі BMX, яка першою в державі має отримати відповідну сертифікацію.

15 липня під час робочої поїздки регіоном голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко проінспектував виконання графіку запланованих робіт. Нагадаємо, метою проєкту є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту після переміщення з Донецька в 2014 році, а також створення єдиної подібної в Україні інфраструктури, що дозволить приймати тут національну збірну.

Будівельні роботи за кошти обласного бюджету проводяться з серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «БУДТЕХМАШ», введення об'єкта в експлуатацію має відбутися цьогоріч. На сьогоднішній день споруджено триповерхову будівлю гуртожитку на 50 осіб – спортсменів, тренерсько-викладацького та суддівського складу. У медичному та масажному кабінетах, конференц-залі, їдальні та кімнатах для проживання встановлено відповідні меблі, у тренажерному залі – силове та інтерактивне обладнання. Об’єкт має елементи доступності для маломобільних груп населення.

Головним напрямком робіт наразі є облаштування велотреку, яке відбувається в консультаційному режимі зі старшим тренером збірної України з велоспорту BMX Сергієм Панасенком. Так, уже забетоновано 95% спуску стартової рампи заввишки 5 метрів, триває збирання пневматичних стартових воріт, максимально наближеними до готовності є два з трьох віражів та одна з чотирьох прямих. Для формування трамплінів, що матимуть висоту від 40 до 190 см, використовують спеціальний ґрунт – суглинок.

 
 

Задля опалення гуртожитку збудовано котельню, поруч – господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. Для комфортного перебування відвідувачів на території велокомплексу зроблено трибуни на 400 місць, укладено тротуарну плитку, облаштовано зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей.

Зазначений проєкт покликаний надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області в цілому, і, зокрема, дисципліні «BMX», яка до цього не була представлена в регіоні. Діти з 6 років у безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в інших дисциплінах велоспорту. Більше того, сучасний велокомплекс у Лимані має вивести на новий рівень дисципліну «BMX» і в Україні, адже наразі її розвиток ведеться на трасах у Харківській та Чернівецькій областях, що не мають відповідної сертифікації.

 
 
15.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах