Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Створення на Донеччині активних парків і мультифункціональних спортивних майданчиків розглянули на робочій нараді

12 липня під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна за участі начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика, а також директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергія Головченка проведено робочу нараду з підготовки в рамках програми Президента України «Здорова Україна». 
 
Нарада відбулась у форматі відеоконференції, у якій взяли участь заступники голів виконавчих органів територіальних громад, до компетенції яких включено питання фізичної культури і спорту, керівники відповідних профільних структурних підрозділів, директори місцевих центрів «Спорт для всіх». 
 
Першим на порядку денному розглянуто питання щодо підготовки локацій у парках і скверах області для реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Активний парк передбачає наявність шести елементів (в т.ч. три обов’язкові – лавочка, шведська стінка, бруси/турнік). 
 
Наповнення активних парків навіть найпростішими тренажерами має надати кожному мешканцю, незалежно від території проживання, вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час. Першим у Донецькій області активним парком стане локація в Краматорську (парк культури та відпочинку ім. Пушкіна). Завершують підготовку ще 13 локацій, що будуть відкриватись найближчим часом.
 
Також розглянуто діяльність центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» як дієвої фахової спортивної установи. На цей час в області працює обласний і 16 місцевих центрів, але на часі розширення мережі. Для кожної громади це можливість створювати умови для залучення мешканців до спортивного життя і активного дозвілля. Громадам, де поки немає центрів «Спорт для всіх», за підсумками обговорення запропоновано розглянути можливість їх створення. 
 

 
Одним із проєктів в рамках програми Президента України «Здорова Україна» є створення мультифункціональних спортивних майданчиків. Передбачається, що у Донецькій області з’являться 150 сучасних спортивних майданчиків. Цей проєкт буде реалізовано на умовах співфінансування: на 80 відсотків – за рахунок державного бюджету (субвенція на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10 відсотків – з обласного бюджету і мінімум 10 відсотків – з місцевого бюджету відповідної громади. Наразі ведеться опрацювання пропозицій щодо переліку адрес локацій.
 
Під час наради особливо наголошено на необхідності облаштування місць відпочинку на водоймах. Це питання постає дуже гостро, зважаючи на статистику загиблих. Це питання безпосередньо стосується територіальних громад, і місцева влада має бути відповідальною за них. На облаштованих водоймах були б доцільними превентивні заходи: навчання плаванню, особливо дітей, та роз’яснення правил поводження на воді.
 
12.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах