Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Харцизьку пройшли зимові козацькі ігрища «Шерміції»

16 лютого на базі козачої школи № 1 Харцизька вперше в Донецькій області пройшли зимові національні козацькі ігрища «Шерміції». Змагання були присвячені 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану та пам’яті великого воїна-козака, полковника Івана Богуна (17 лютого 2014 року виповнилося 350 років з дня його загибелі).

У спортивному заході взяли участь козаки і козачата з Донецька, Горлівки, Костянтинівки, Тореза, Макіївки та Харцизька.

Усі учасники були розділені за віковими категоріями. Наймолодша група учасників – це козачата у віці 6-9 років, а найстаршому учаснику було 51 рік.

Для участі в «Шерміції» кожен козак мав відповісти на питання щодо знання козачих традицій і звичаїв, продемонструвати фланеровку – елементи володіння клинком.

«Шерміції» – це демонстрація традиційних бойових мистецтв. Ігрища організовані з ініціативи Координаційної ради отаманів «Дике поле» під патронатом відділу в справах пастирської опіки козацтва Донецької Єпархії.

Змагання проводилися згідно з правилами «Міжнародної федерації козацьких національних бойових мистецтв» у дисципліні «фехтування на м’яких клинках» у особистому заліку.

За підсумками змагань, крім призерів, грамотами були нагороджені учасники в номінаціях «за волю до перемоги», «за кращу техніку», «найменший учасник».

Проведення перших літніх ігрищ «Шерміції» рада отаманів «Дике поле» запланувала на червень поточного року.

 
20.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах