Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: як новий стадіон «Шахтар» функціонує у Селидовому

Об’єкти спортивної інфраструктури, споруджені та реконструйовані у 2020 році у рамках президентської програми «Велике будівництво», стали місцем для регулярних тренувань мешканців Донеччини. Так, на стадіоні Шахтар у місті Селидове проводять свої заняття юні спортсмени та всі охочі долучитися до здорового способу життя.
 
1 липня робочу нараду щодо функціонування зазначеного об'єкта у Селидовому провели заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.
 
У спілкуванні з представниками місцевої влади та підрядної організації, які були задіяні у реконструкції спортивної споруди, було визначено терміни для усунення недоліків, що виявлено протягом експлуатації в поточному році, а також з’ясовано актуальну завантаженість об’єктів тренуваннями й змаганнями.
 
Нагадаємо, що 20 жовтня 2020 року відбулося урочисте відкриття оновленого стадіону «Шахтар» дитячо-юнацької спортивної школи міста Селидове, реконструкція якого тривала протягом 4,5 місяців 2020 року та проходила в рамках програми президента України «Велике будівництво».
 
Стадіон отримав масштабну реконструкцію вперше з часу введення в експлуатацію. У рамках проєкту, що фінансувався за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, обласного та міського бюджетів, облаштували бігові доріжки з сучасним гумовим покриттям, майданчик з тренажерним обладнанням та дитячий майданчик, встановили нові трибуни, що дозволять розмістити понад 1,5 тисячі глядачів. Також капітально відремонтували адміністративну будівлю, де передбачені роздягальні, душові для спортсменів і робочі кабінети.
 
Щоб забезпечити комфортне перебування відвідувачів стадіону, облаштували під’їзні шляхи, місця для паркування автотранспорту, встановили зовнішнє освітлення, збудували два вуличних туалети з цегли, зробили благоустрій території. Об’єкт обладнали елементами доступності для маломобільних груп населення.
 
 
Загальна кошторисна вартість проєкту склала 45,2 млн грн, підрядником виступив ТОВ «АЛЬЯНСБУД», замовник робіт – відділ сім'ї, молоді та спорту Селидівської міської ради. Реконструкція стадіону «Шахтар» сприяла регулярним спортивним заняттям мешканців міста всіх вікових категорій, а також дозволила проводити змагання різних рівнів у якісно новому форматі.
 
Зазначимо, що у 2020 році в контексті національного проєкту «Велике будівництво» на території Донецької області було відкрито 5 стадіонів: збудовані «з нуля» об'єкти в містах Краматорськ (перший – у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького», другий – по вулиці Парковій) та Волноваха (по вулиці Донецькій), а також, після реконструкції, стадіон імені Ю.П.Скиданова в місті Слов’янськ та стадіон «Шахтар» у місті Селидове.
 
01.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах