Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Артем Кайдан із Краматорська здобув 3 нагороди національних змагань «Ігри Воїнів»

Перші для України національні змагання «Ігри Воїнів» (Warrior Games), що в травні 2021 року прийняв Київ, стали успішними для представника Донецької області Артема Кайдана. У гідній конкуренції серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли в процесі виконання своїх службових обов’язків, він виборов три медалі.

У категорії 6.0 в плаванні Артем посів перші місця на дистанціях 50 м вільним стилем і 50 м на спині – з результатами 25,39 та 31,23 секунд відповідно, а також став третім у запливі на 100 м вільним стилем, де його час склав трохи більше хвилини (1:00,56).

«Плавання стало моїм улюбленим видом спорту протягом навчання в університеті, і я залюбки виступав на всеукраїнських студентських змаганнях. Також цей вид спорту дуже допоміг мені в реабілітації після травми коліна, яку я отримав у 2019 році під час служби в Краматорському прикордонному загоні. Після завершення контракту я працевлаштувався головним спеціалістом-юрисконсультом відділу правової роботи в департаменті екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації, і сьогодні регулярні відвідування басейну та спортивного залу залишаються невід’ємною частиною мого життя», - розповідає Артем Кайдан.

За підсумками національних змагань «Ігри Воїнів» найближчими днями буде сформовано збірну України у складі 40 учасників бойових дій для участі в міжнародному турнірі, що заплановано провести 12-22 вересня 2021 року в американському Орландо.

Мультиспортивний захід «Warrior Games» започаткувало в 2010 році Міністерство оборони США, за три роки до змагань долучили Великобританію, а в 2021-му учасниками є вже 8 країн: Австралія, Великобританія, Данія, Канада, Нідерланди, США, а також Грузія та Україна (уперше). Адаптивні види спорту в сучасній програмі змагань – це стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

 
 
26.05.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах