Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку стартував 29-й турнір з боксу пам’яті Валерія Арсьонова

19 лютого в Донецьку в спортивному залі Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки стартував 29-й турнір з боксу пам’яті Героя Радянського Союзу Валерія Арсьонова.

У відкритті змагань взяли участь начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, президент Об’єднаної Федерації боксу Донецької області, віце-президент Федерації боксу України, член Національного Олімпійського комітету України  Дмитро Єлісєєв, голова Донецької обласної організації Українського союзу ветеранів Афганістана – воїнів-інтернаціоналістів Сергій Горбатенко.

Володимир Мицик у спілкуванні з представниками регіональних засобів масової інформації зазначив: «Сьогоднішній турнір є традиційним і присвячується пам’яті Героя Радянського Союзу Валерія Арсьонова вже в 29-й раз. Валерій – наш земляк, який у юнацтві займався боксом. У 19 років він був призваний до лав радянської армії, виконував інтернаціональний обов’язок у Афганістані і 28 лютого 1986 року загинув, захищаючи свого командира. З того часу стало традицією проводити змагання його пам’яті в дні, наближені до дати подвигу. Таким чином, ці змагання сприяють патріотичному вихованню підростаючого покоління, що відповідає соціальним завданням, які поставлені Президентом України».

Учасниками цьогорічних змагань є 88 кращих молодих боксерів до 19-ти років, які представляють 15 регіонів України: Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Київську, Львівську, Луганську, Миколаївську, Полтавську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську області, АР Крим та місто Київ.

Донеччину на змаганнях представляють спортсмени з Авдіївки, Артемівська, Горлівки, Дзержинська, Добропілля, Донецька, Єнакієвого, Красноармійська, Маріуполя, Шахтарська.

Змагання проходять серед боксерів у вагових категоріях 49 кг, 52 кг, 56 кг, 60 кг, 64 кг, 69 кг, 75 кг, 91 кг, +91 кг.

 

Звертаючись до учасників змагань на церемонії урочистого відкриття, Сергій Горбатенко підкреслив особливе значення турніру для осмислення подій 25-річної давнини: «Проведення цих змагань повертає нас до розуміння жахливих наслідків війни. Ми повинні пам’ятати, що війна в Афганістані забрала життя тисяч українців, зокрема 360 осіб з Донецької області. На жаль, сьогодні в Києві також гинуть молоді люди. Це є неприпустимим, адже будь-яка війна несе втрати. Ми завжди стоїмо на позиції мирних переговорів, і закликаємо до них усіх наших співвітчизників».

Учасники та гості змагань хвилиною мовчання вшанували пам’ять Валерія Арсьонова, усіх загиблих в Афганістані та підчас сучасних подій у Києві.

 

Додамо, що турнір пам’яті Валерія Арсьонова є «майстерським» і прирівнюється до чемпіонату України – його переможець отримує звання майстра спорту України.

Фінальні поєдинки змагань пройдуть 22 лютого, початок – о 12:00.

 
19.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах