Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласні змагання з таїландського боксу Муей Тай визначили найсильніших боксерів

14 та 15 травня на базі спортивного комплексу «Іллічівець» міста Маріуполь пройшов відкритий чемпіонат Донецької області з таїландського боксу Муей Тай серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.
 
Змагання зібрали 70 бійців віком від 11 років та старших, з’єднавши південну та північну частини Донецької області, бо заявити про себе в Маріуполь приїхали спортсмени Слов’янська і Краматорська, де останнім часом таїландський бокс успішно розвивається.
 
Дев’ять спортивних клубів Донеччини представили на змаганнях свої команди: СК «Братство», СК «Панчер», СК «Прометей», СК «Мастер-Кік», СК «Стимул», СК «Тераспорт», СК «Лідер», СК «Школа чемпіонів», СК «Тріада» і команда Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи з ігрових видів спорту та єдиноборств.
 
За підсумками загальної командної першості призові місця розподілилися так: перше місце та золотий кубок вибороли господарі змагань – команда Маріуполя, «срібло» – у команди Краматорська, командну «бронзу» вибороли боксери Слов’янська. 
 
Переможці і призери змагань нагороджені грамотами, медалями і кубками управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.
 
 
 
Довідка 
 
Таїландський бокс Муей Тай – таїландське стародавнє бойове мистецтво, витоки якого йдуть на декілька тисячоліть тому. У наші дні таїландський бокс має величезну популярність як у Таїланді, так і поза його межами.
 
Муей Тай ще називають «боксом восьмируких», тому що завдавати удари по опоненту можна не лише кулаками. У таїландському боксі вісім «контактних точок», тоді як в класичному боксі – дві, а в кікбоксингу – чотири. В Муей Тай ударними поверхнями є руки, гомілки, лікті й коліна. 
 
Спортивної ваги Муей Тай почав здобувати в останній чверті минулого сторіччя. В Україні також є чимало прихильників та чемпіонів з цього видовищного та поки що екзотичного виду спорту. Українські бійці займають провідні позиції на найбільших спортивних форумах планети, в програмі яких представлений Муей Тай. Цей вид спорту визнаний на офіційному рівні, є неолімпійською дисципліною. Таїландський бокс входить до програми Всесвітніх ігор та Всесвітніх ігор єдиноборств – World Combat Games.
 
21.05.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах