Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина радо зустріла учасників юніорського чемпіонату України з боротьби вільної

З 26 по 29 квітня епіцентром вільної боротьби України став спортивний комплекс «Металург» міста Бахмут, в якому на національний чемпіонат зібрались кращі юніори та юніорки країни (2001-2003 років народження).

За два тижні до початку змагань відбулося засідання організаційного комітету, на якому в режимі онлайн представники всіх дотичних організацій і закладів підбили підсумки вже проведеної роботи та узгодили подальші дії, аби організувати захід на найвищому рівні.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик наголосив, що престижний національний турнір має бути проведений з урахуванням поточної протиепідемічної ситуації та із суворим дотриманням чинних карантинних норм.

У жвавій дискусії детально розглянули питання, пов’язані з трансфером і розміщенням учасників, їхнім харчуванням, медичним обслуговуванням, проведенням тестування на наявність коронавірусу, а також інформаційним супроводом і організацією онлайн-трансляції змагання.

Учасники чемпіонату були приємно вражені, коли представники оргкомітету зустріли їх на залізничному вокзалі Костянтинівки, привезли чартерними автобусами до Бахмута, надали допомогу в поселенні та проходженні тестування на наявність коронавірусу. Адже зазвичай на змаганнях усі ці клопоти – справа виключно тренерів команд. 

 

 


Серед делегацій з двох десятків областей, що прибули в Бахмут, найкомфортніше почувалася збірна команда юніорок Львівщини, сформована переважно зі студенток Львівського фахового коледжу спорту. Цей заклад – із переліку тих, з якими у Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки склалися дружні партнерські стосунки. Тож директор коледжу ім. С.Бубки, заслужений тренер України  Ігор Анушкевич щиро привітав вихованок львівських тренерів Ореста Скобельського, Олександра Раковського, Сергія Скуліна і вручив борчиням коровай. Пригостившись смаколиками і солодощами під філіжанку «Кави зі Львова», дівчата відчували себе як вдома.


На церемонії відкриття до учасників, тренерів і суддів звернулися: багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів Європи і світу, заслужений майстер спорту України, старший тренер збірної команди України серед юніорів Василь Федоришин; в.о. начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Сергій Горбунов; заступник Бахмутського міського голови Інеса Мельник.

У привітальному слові Сергій Горбунов зазначив, що національні змагання з вільної боротьби вже втретє проходять у Бахмуті, і це свідчить про їх високий організаційний рівень, а також вручив листи подяки від голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. За високий професіоналізм і особистий внесок в розвиток боротьби вільної в Донецькій області відзнаки отримали: тренер-викладач КЗ «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С.Бубки», суддя національної категорії Ганна Єфремова, а також керівник фізичного виховання КЗ «Бахмутський педагогічний фаховий коледж», суддя національної категорії В’ячеслав Кравченко.



У церемонії відкриття змагань взяли участь директор КЗ «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С.Бубки», заслужений тренер України Ігор Анушкевич; начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Лис; президент Федерації вільної боротьби міста Бахмут Дмитро Солодовников; провідний тренер штатної збірної команди України Міністерства молоді та спорту України, заслужений тренер України Едуард Носадчий; п’ятиразовий чемпіон Європи, призер чемпіонату світу, заслужений майстер спорту України Олександр Захарук; багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу, заслужений майстер спорту України Вадим Тасоєв; головний суддя чемпіонату, суддя національної категорії В’ячеслав Кравченко; головний секретар чемпіонату, суддя національної категорії Олександр Мозолюк; делегат чемпіонату, суддя I міжнародної категорії Ігор Прилуцький.

06.05.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах