Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: у Лимані споруджується унікальний в Україні велосипедний комплекс

Велоспортивний комплекс у Лимані, що будується в рамках президентської програми «Велике будівництво», стане унікальним, єдиним подібним в Україні. Він матиме сучасну трасу BMX, що першою в державі отримає відповідну сертифікацію.

З ходом реалізації проєкту, що фінансується з обласного бюджету, 30 квітня ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов.

Станом на сьогодні в рамках проєкту споруджено триповерхову будівлю гуртожитку, де передбачені тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання 50 осіб – спортсменів, тренерсько-викладацького й суддівського складу. Невдовзі має бути поставка відповідних меблів та обладнання.

Об'єкт передбачає доступність для маломобільних груп населення. Для опалення гуртожитку збудовано котельню. Поруч зведено господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів, де наразі активно проходить внутрішнє облаштування. Окрім цього, розпочато благоустрій території – виконано підготовчі роботи для укладання тротуарної плитки.

Безпосередньо велосипедний трек BMX – це стартова рампа заввишки 5 метрів і траса, що включає три віража та чотири прямих. Сьогодні основним завданням визначено земельні роботи щодо облаштування цієї траси зі спеціального ґрунту – суглинку. Введення об'єкта в експлуатацію має відбутися в поточному 2021 році.

Зазначений проєкт покликаний надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області в цілому, і, зокрема, дисципліні «BMX», яка до цього не була представлена в регіоні. Діти у безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в інших дисциплінах велоспорту: на шосе, на треку та в маунтенбайку. Більше того, сучасний велокомплекс у Лимані виведе на новий рівень дисципліну «BMX» і в Україні, адже наразі її розвиток ведеться на трасах у Харківській та Чернівецькій областях, що не мають відповідної сертифікації. Лиман стане місцем проведення навчально-тренувальних зборів за участю вихованців обласної спортшколи та збірної команди України, змагань обласного та всеукраїнського рівнів.

 
 
 
 
30.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах