Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У режимі відеоконференції зі спортивним активом Донеччини обговорили дотримання карантинних вимог, проведення обласних спартакіад і розглянули приклад Вугледару

8 квітня в режимі онлайн відбулася чергова відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом рад територіальних громад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівників обласних і місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика. У вступному слові він закликав колег дуже ретельно ставитися до виконання карантинних вимог, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. Звертаючись до представників новостворених громад, Володимир Мицик відзначив, що з метою налагодження ефективної співпраці управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації завжди відкрите для спілкування та надання методично-практичної допомоги.

Заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова акцентувала увагу колег щодо затвердження програм економічного і соціального розвитку на 2021 рік з розділу «Фізична культура та спорт». Вона зауважила, що управління тримає це питання на постійному контролі і в найближчий час чекає від громад активізації роботи.

Про аналіз надання щотижневої інформації щодо дотримання вимог протиепідемічних заходів доповів головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Іван Костянецький. Він зауважив, що від відповідального відношення до карантинних норм залежить подальша робота закладів сфери спорту. Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій додала, що задля планування проведення обласних змагань і навчально-тренувальних зборів на території регіону важливим є моніторинг додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, які можуть встановлюватися рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки.

Окрім цього, Іван Костянецький довів колегам інформацію щодо проведення спартакіади серед депутатів у 2021 році. Так, перший етап передбачає змагання на місцях, другий – обласну спартакіаду, що планується в Добропіллі на 23-24 квітня, а третій – фінальні всеукраїнські змагання, які мають пройти 7-12 червня в місті Чорноморськ. При цьому команди-учасники обласного етапу будуть сформовані з депутатів всіх рівнів і голів територіальних громад на базі п’яти новостворених районів: Бахмутського, Волноваського, Краматорського, Маріупольського та Покровського.

 

В.о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва висвітлила питання щодо спартакіади серед допризовної молоді Донеччини в 2021 році. Ці змагання заплановано провести 28-30 квітня в містах Курахове та Покровськ, кращі в особистому та командному заліках визначатимуться за підсумками наступних видів програми: плавання на 50 м, стрільби з пневматичної гвинтівки, метання гранати Ф-1 на дальність, бігу на 100 м, бігу на 1500 м, підтягування на перекладині. При цьому рейтингові очки для команд нараховуватимуться за потрапляння їх представників до числа призерів кожного виду спартакіади.

Уперше в рамках обласної відеоконференції було розглянуто питання про стан розвитку фізичної культури та спорту в територіальній громаді. Дебют прийшовся на виступ начальника відділу у справах фізичної культури і спорту виконавчого комітету Вугледарської міської ради Альбіни Панасенко.

За останніми даними, чисельність осіб, що систематично займаються фізичною культурою і спортом у Вугледарській громаді, складає 3234 особи (16% від загальної кількості населення). Станом на 1 квітня в ДЮСШ займається 556 вихованців в 35 групах під керівництвом 13 тренерів з видів спорту: футбол, боротьба греко-римська, важка атлетика, легка атлетика, бокс, карате. Є басейн, де діти мають можливість оздоровлюватися. У 2020 році збудовано багатопрофільний спортивний майданчик на території ДЮСШ кошторисною вартістю 2131 тис. грн., покращено матеріально-технічну базу ДЮСШ.

За масовий спорт у Вугледарі відповідає міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», відкритий у березні 2019 року. Фізкультурно-оздоровчу роботу за місцем проживання громадян проводять 6 спортивних клубів, де культивуються важка атлетика, волейбол, футбол, шахи, карате кіокушинкайкан. З особами з інвалідністю фізкультурно-реабілітаційну роботу організовують громадська організація «Спілка шахтарів з інвалідністю», а також ДЮСШ та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».

«Вугледар – невеличке місто, яке сьогодні слугує прикладом для інших. Адже тут на належному рівні налагоджена робота за всіма напрямками розвитку фізичної культури та спорту, відчувається підтримка з боку керівництва міської ради, депутатського корпусу. А такий формат спілкування – це гарна платформа для обміну досвідом між колегами», - зазначив Володимир Мицик.

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у громадах і районах області розповіли про організацію поточної роботи з урахуванням вимог протиепідемічних заходів та в умовах змін адміністративно-територіального устрою, а також поділилися планами на найближчий місяць.

 

09.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах