Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина відзначилась на першому етапі чемпіонату України з ралі

З 3 по 4 квітня у місті Херсон відбувся перший етап чемпіонату України з ралі «Чумацький шлях», в якому змагалися 58 спортсменів з 13 областей країни, а також Литви та Естонії. Серед учасників – 8 представників Донецької області.
 
Приємною новиною турніру є старт після восьмирічної перерви легендарного екіпажу, ветеранів українського автоспорту – Миколи Соболєва і Тетяни Кравцової, які запам’яталися вболівальникам перемогами на «глядацьких» спецділянках, а також дебют у якості відкриваючого екіпажу – Інни Сухомлинової і Варвари Анпілової, призерки клубного змагання з ралі на серійних автомобілях «Жіноче ралі «Одеса мама».
 
Складнощі 28-го «Чумацького шляху» для наших спортсменів розпочалися ще до старту – у тестовому заїзді перекинувся автомобіль Руслана Куталовського і Максима Яремчука. За ніч автомобіль був приведений до ладу і екіпаж зміг стартувати.
 
У змагання другого дня свої корективи додали погодні умови – 11 екіпажів не змогли фінішувати. Серед них були і наші спортсмени. Достроково припинили змагання екіпаж №37 (Микола Соболєв – Тетяна Кравцова), екіпаж №26 (Руслан Куталовський – Максим Яремчук), а екіпаж № 20, в якому другим водієм була Аліна Дворник, зійшов з турніру на останній спецділянці.
 
Таким чином, до залікового протоколу першого етапу чемпіонату України з ралі «Чумацький шлях» від Донецької області потрапили екіпаж №70 (Андрій Бутенко – Олена Козак) і перший водій екіпажу №25 – Надія Соболєва.
 
Результати виступів Андрія Бутенка і Олени Козак: 15 місце у абсолютному заліку, 5 місце у класі 2 WD і «бронза» Трофею Rally Legend. 
 
Феєричний виступ жіночого екіпажу Надії Соболєвої і Аріни Яровенко завершився 9 місцем у абсолютному заліку, «сріблом» у класі 2 WD (з лише 27-секундним відставанням від лідера), «сріблом» Трофею Rally Legend і перемогою серед «жіночих екіпажів».
 
Попереду у спортсменів ще 8 етапів змагань, один з яких запланований у серпні на Донеччині.
 
Відеосюжет про перший етап чемпіонату України з ралі можна переглянути за посиланням: 
 
 
07.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах