Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Баскетболісти Дружківки – переможці групового етапу Першої ліги чемпіонату України

27-28 березня та 3 квітня в Палаці спорту «Грета» міста Дружківка відбулись матчі 1/8 фіналу чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги.
 
Зі старту сезону 27 команд Першої ліги змагалися в чотирьох групах, з яких до плей-офф потрапили по чотири кращі команди. Здобувши 19 перемог у 24-х матчах, перше місце у східній групі здобула баскетбольна команда Дружківки, яку тренують Артем Александренков та заслужений тренер України Леонід Морозов. За перемогу на першому етапі чемпіонату баскетболісти Донеччини нагороджені кубком і медалями.
 
На другому етапі 16 кращих команд продовжили змагання у форматі плей-оф. На стадії 1/8 фіналу БК «Дружківка» та «Одеса-2» провели серію плей-оф до двох перемог, яка пройшла в Палаці спорту «Грета».
 
27 березня команда Донеччини повела в серії, здобувши перемогу – 73:70. Кращим за результативністю у складі господарів майданчика стави Максим Мочалов (16 очок і 8 підбирань), Денис Поповський (14 очок, 6 підбирань, перехоплень) і Дмитро Поповський (13 очок, 6 результативних передач). 
 
28 березня фортуна повернулася до баскетболістів з Одеси, які взяли реванш – 81:75 – і зрівняли рахунок у серії. Кращими у складі БК «Дружківка» стали капітан команди Дмитро Поповський (24 очки, 5 результативних передач, 6 перехоплень), Андрій Шаламов (14 очок, 6 підбирань, 4 перехоплення) та Ілля Шуйський (7 підбирань). 
 
 
3 квітня у вирішальній грі 1/8 фіналу господарі майданчика з першої хвилини захопили перевагу і не відпустили її до кінця гри – 78:65. Кращими гравцями матчу стали Максим Мочалов (23 очки, 15 підбирань), Андрій Шаламов (21 очко, 4 результативні передачі, 6 перехоплень) і Дмитро Поповський (11 очок, 6 підбирань, 8 результативних передач).
 
Вигравши серію з рахунком 2:1, баскетболісти Донеччини увійшли до  чвертьфіналу, в якому зустрінуться з «Че-Баскет» (Чернівці). Серія стартує 7 квітня в Дружківці. 
 
 
05.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах