Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Два спортсмени Донеччини з вітрильного спорту поборються за олімпійську ліцензію на Ігри в Токіо

Чергове в 2021 році онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області, яке відбулося 26 березня, присвятили розгляду вітрильного спорту.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, голова Координаційної ради Володимир Мицик зауважив, що до переліку спортсменів регіону – кандидатів на участь у Іграх ХХХІІ Олімпіади увійшло два представники цього виду спорту: майстри спорту України міжнародного класу з міста Маріуполь Валерій Кудряшов та Іван Жукалін.

«Боротьба за олімпійські ліцензії ускладнюється обмеженим часовим відрізком до старту самих Ігор, що мають відбутися в липні-серпні у Токіо, та нестабільністю, пов’язаною з відміною та перенесенням кваліфікаційних змагань, – відзначив Володимир Мицик. – Попри наявні труднощі, спортсмени з вітрильного спорту забезпечені допомогою від Донецької облдержадміністрації та управління фізичної культури та спорту ОДА (зокрема, Валерій Кудряшов отримує стипендію з обласного бюджету в розмірі 4 прожиткових мінімумів), Школи вищої спортивної майстерності, Маріупольської міської ради і управління молоді та спорту як її структурного підрозділу. Тож щиро бажаємо Валерію та Івану попутного вітру, щоб реалізувати все задумане!».

Останні дві ліцензії для Європи з вітрильного спорту у класі «Laser» розігруватимуться 17-24 квітня на відбіркових змаганнях у Португалії в найстарішій гавані цієї країни Віламоура (зауважимо, що за попереднім планом вони мали відбутися у Франції). Підготовка українських спортсменів до відповідальних стартів проходитиме в Хорватії та Португалії.

 
29.03.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах