Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Про гендерну рівність в спорті з #OlympicLab дізнавались борці Краматорська

Нещодавно на базі Краматорського вищого професійного торгово-кулінарного училища № 42 після капітального ремонту почав функціонувати навчально-тренувальний зал для занять з греко-римської боротьби. Саме на цю оновлену спортивну локацію Донецька обласна федерація греко-римської боротьби і запросила представників регіонального відділення НОК України, де спільними зусиллями було реалізовано напрямок «Гендерна рівність в спорті» всеукраїнського освітнього проєкту #OlympicLab, що впроваджується Національним олімпійським комітетом.

Вихованців відділення греко-римської боротьби ДЮСШ № 1 Краматорської міської ради очікувала пізнавальна зустріч з бронзовою призеркою І Юнацьких олімпійських ігор з легкої атлетики, стипендіатом НОК України Ганною Александровою та заслуженим тренером України, президентом обласної федерації греко-римської боротьби Олегом Євтушенком.

Титуловані гості охоче розповіли про рівні можливості хлопчиків і дівчат, довели основні тенденції гендерної рівності в спорті. Зауважили, що багато видів спорту, які вважалися чоловічими, наразі освоюють жінки та навпаки. Модератор зустрічі, відповідальний секретар Відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора ознайомив дітей з історією розвитку Олімпійських ігор та політикою Міжнародного олімпійського комітету щодо дотримання гендерної рівності в спорті. Юні спортсмени отримали поради з організації тренувань і здорового способу життя та як досягати високих результатів.

На згадку про цікаву зустріч усі учасники отримали подарунки від НОК України та регіонального відділення.

 

26.03.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах