Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Рекорди п’ятого чемпіонату Добропілля з шашок

20 березня в Центрі культури і дозвілля міста Добропілля відбувся V відкритий чемпіонат міста з шашок, який зібрав рекордну кількість любителів цієї гри – 38 учасників (14 чоловіків, 12 жінок, 12 школярів).
 
У кожній групі учасники зіграли за одноколовою системою. За перемогу нараховано два очки, за нічию – одне, за поразку очок не нараховувалося. В результаті проведеного турніру визначено володарів дев’яти призових місць.
 
У групі школярів переконливу перемогу здобула учениця школи №35  Карина Очеретня (м. Родинське), яка набрала 20 очок з 22 можливих. По 17 очок набрали двоє учнів добропільської школи №7. За підсумками додаткового матчу з двох партій друге місце посів Артем Нікітенко, а третє – Микола Белеха.
 
Результати матчу у жінок: перемогу здобула Олена Климова, програвши лише одну партію з одинадцяти. Друге місце посіла Людмила Мінакова, відставши від переможниці на чотири очки. За третє місце змагалися Аліна Ричак (м. Добропілля) і Лідія Тоні (м. Родинське), які набрали по 15 очок. У підсумку «бронза» дісталася Аліні Ричак з перевагою в одне очко.
 
На звання чемпіона серед чоловіків претендував переможець другого чемпіонату Віктор Рокіщук (кандидат у майстри спорту України з шашок, м. Краматорськ), а також переможець першого і четвертого чемпіонатів Юрій Чернов (м. Добропілля). Не програвши жодної партії і зробивши лише дві нічиї, Юрій Чернов, набравши 24 очки з 26 можливих, не залишив своїм суперникам жодного шансу і в третє став чемпіоном Добропілля з шашок. За друге місце сперечались Віктор Рокіщук (м. Краматорськ) і Євген Білоусов (м. Родинське), які набрали по 21 очку. У двох додаткових партіях за «срібло» переміг Віктор Рокіщук з рахунком 3:1. 
 
Усі переможці та призери нагороджені медалями, грамотами та грошовими винагородами. У групі школярів кожен учасник чемпіонату отримав в подарунок комплект шашок з гральною дошкою.
 
Турнір проведено за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської міської ради. Головний суддя чемпіонату Сергій Черноусов висловив щиру подяку міському голові Андрію Аксьонову, заступнику міського голови Олексію Галицькому, начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Антону Бурлаченку і директору міського центру ДОЦФЗН «Спорт для всіх» Оксані Пікінер.
 
 
26.03.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах